Vakargatás nélkül eltünteti a teanyomot a bögréből: az olcsó, házi szerek azonnal hatnak

A ronda, beleszáradt nyomokat is kiszedheted a bögréből a házi pasztákkal.

Pohármosás házi szerekkel
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha a reggeli teázást követően nincs idő mosogatni, sajnos könnyen lehet, hogy délutánra megfogja a bögrét, de a kirándulásra magaddal vitt kulacsban is ott maradhatnak a csúnya, barna foltok.

Szerencsére nem kell kétségbeesni akkor sem, ha az anyag nem teszi lehetővé az erős súrolást, és látszólag kiszedhetetlen a barna teacsík, pár egyszerű módszerrel megszabadulhatsz tőle. Mivel legközelebb is iszol belőle, fontos, hogy csak biztonságos szerekkel dolgozz, melyek a szervezetbe kerülve sem ártalmasak.

Szódabikarbónás paszta

Hatékony tisztítószert készíthetsz szódabikarbónából és vízből, mellyel óvatosan súrolhatod le a foltot. Egy evőkanál szódabikarbónát tegyél egy kis tálba, és adj hozzá egy nagyon pici, pár cseppnyi vizet. Adagold apránként, közben kevergesd a port, hogy pasztává álljon össze.

Oszlasd el a pasztát a pohár belső felületén, a csúnya folton, majd hagyd rajta 5-10 percig. A hatóidő elteltével dörzsöld meg a foltot egy szivaccsal vagy kiszuperált fogkefével: az apró szemcsék természetes súrolószerként eltüntetik a makacs, beleszáradt teafoltot is.

Fogkrémes módszer

Ehhez a tisztító technikához csak fogkrémre és egy régi fogkefére lesz szükség. Tegyél bőven a kefére, majd oszlasd el vele közvetlenül a barna teanyomon. Hagyd rajta bő 10 percig, majd óvatos, körkörös mozdulatokkal töröld át az egészet. Alaposan mosd ki bő, meleg vízzel és mosogatószerrel.

A cikk az ajánló után folytatódik

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ecet és só a foltokra

Hasznos ismerni az ecetes-sós tisztítókeveréket is. Első lépésként nedvesítsd meg picit a bögre belső felületét egy vizes ronggyal. Egy kis tálban keverj össze alaposan két evőkanál ecetet és egy kevés sót. Itt is a pasztaszerű állaggal tudsz a legkönnyebben dolgozni.

Öntsd, illetve kend bele a mixet a pohárba, és hagyd 10 percig hatni. Egy ronggyal vagy szivaccsal dörzsöld meg a pasztát a felületen. Miután eltűnt a folt, mosogasd el alaposan a bögrét a szokásos módon, végül hagyd megszáradni. A gyors megoldással a legcsúnyább folt is eltűnik.

Ezzel dörzsöld át a vágódeszkát: 4 dolog, amitől tiszta és szagtalan lesz

Nézegess képeket!

Elolvasom

(Fotók: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük