Ragyogóan fehér lesz a vécécsésze: csak bele kell önteni, és azonnal hatni fog

Nem kell hipót használni, néhány erős szer a csíkos, foltos vécét is gyorsan megtisztítja.

wc

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A vécétisztítás minden bizonnyal a legrosszabb házimunkák közé tartozik, amit a legegyszerűbb egy kis hipóval elvégezni. Erősen mérgező és maró hatása miatt egyre több háztartásban megpróbálják kerülni, ami szerencsére ebben az esetben sem lehetetlen.

Mivel az ember nem szívesen sikálja a vécécsészét, érthető, ha olyan megoldást keres, amit elég csak beleönteni, és máris azonnal hatni kezd. Attól függően, hogy mennyire piszkos a vécé, néhány háztartási szer gyors segítséget jelenthet.

Forró víz takarításra

Ha a szennyeződés mellett erősek a szagok, esetleg el is dugult a vécé, először mindenképpen érdemes egyszerű, forró vízzel próbálkozni, ennél nincs is természetesebb megoldás. Két-három liter forró, de nem forrásban levő vizet kell beleönteni, majd néhány percig várni. A víz segít feloldani a lerakódásokat. A módszer fertőtlenítő ereje teafaolajjal vagy ecettel fokozható.

Bórax a vécébe

A nátrium-borátot vagy ismertebb nevén bóraxot erős tisztító, fehérítő, gombaölő, szagtalanító és fertőtlenítő hatása teszi hasznossá a házimunkák során. Egy szupererős formulát lehet készíteni két dekagramm bórax, két deciliter ecet és 15 csepp tetszőleges illóolaj, akár levendula- vagy citromolaj vegyítésével.

Ezt jól össze kell rázni, majd egy szórófejes flakonnal egyenletesen elosztani a felületen. Néhány órát vagy akár egy éjszakát is rajta lehet hagyni, ha van rá lehetőség, aztán már csak egyszerűen vízzel kell leöblíteni a vécécsészét.

A cikk az ajánló után folytatódik

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal, tökéletlenségünkkel? Hogyan dolgozzuk fel az életünkben felmerülő elakadásokat? 

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Keserűsó a háztartásban

Az Epsom- vagy keserűsó alapja a magnézium-szulfát. Sokan fürdősóként vagy a bőr- és hajápolásnál alkalmazzák, de szemcsés textúrájának köszönhetően takarításnál is segítséget jelent. Csak be kell szórni vele a vécécsészét, majd a legalább 10 perces hatóidőt követően a vécékefével, mosogatószeres víz segítségével kell lemosni.

Mosogatószeres módszer

Ha nincs más kéznél, a mosogatószer akár önmagában is alkalmas lehet a tisztításra. Egyszerűen bele kell önteni közvetlenül két decilitert a csészébe, majd hagyni kell hatni legalább fél órát. Miután feloldotta a szennyeződéseket, végül két-három liter forró vízzel kell leönteni az egész felületet. Ez a módszer kevésbé hatékony a makacs szennyeződések ellen, viszont mindig kéznél van, így gyakrabban is alkalmazható a háztartásban.

Vécébomba házilag

A vécétisztító kapszulákat két tisztítás között kell a kagylóba dobni, és pezsegve fertőtlenítik azt. Készen kaphatók a boltokban, de házilag is könnyű elkészíteni őket.

Csinálj velünk természetes vécétisztító kapszulát szódabikarbónából! Lépésről lépésre mutatjuk meg

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük