Csúnya, gyűrött lesz a ruha, ha így szárítod meg: hogyan használd helyesen a szárítógépet?
A szárítógép akkor igazán hasznos, ha tudod, hogyan használd.

GettyImages-1294897632
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A mosógép is nagy áldás, de a szárítógép sokszor még nagyobb, hiszen, ha az ember mielőbb szeretné viselni a kimosott ruhát, akkor nagyon hasznos a száradási folyamatot felgyorsító eszköz.

Csakhogy a szárítógép sem egy csodamasina, amelybe gondolkodás nélkül pakolhatjuk a textileket. Fontos tisztában lenni bizonyos szabályokkal, melyek abban segítenek, hogy az eredmény olyan legyen, amilyet elképzeltünk: a ruha legyen gyűrődésmentes, ne menjen össze, és a felülete se roncsolódjon.

 Így használd a szárítógépet

Nulladik lépésként fontos, hogy megismerd a gépet, amelyet használni szeretnél. Minden típusú szerkezet eltér valamiben, ezért, ha volt is korábban dolgod másik szárítógéppel, tisztában kell lenned azzal, ezt hogyan lehet célnak megfelelően alkalmazni.

Természetesen általános érvényű szabályok is vannak, amelyeket jó ismerni. Arról már előzetesen tájékozódj, hogy az adott ruhát egyáltalán szabad-e szárítógépben szárítani. Bizonyos anyagok esetében ugyanis nem tanácsolják.

 Mielőtt bepakolnád a gépet, válogasd szét a ruhákat anyaguk szerint. Csak a hasonló súlyú, azonos hőfokon szárítható textileket rakd be együtt. A nehezebb roncsolja, kinyújthatja, gyűrheti a finomabbat, és azt is tudni kell, hogy nem minden textil szárítható meleg levegővel. Ne csak a mosáskor, hanem ilyenkor is törekedj arra, hogy színek szerint is szelektálj. A még nedves ruhák is összefoghatják egymást a szárítógépben.

Az is fontos, hogy soha ne lépd túl a gép kapacitását. Amikor tehát az említett használati utasítást forgatod, szánj különös figyelmet arra, hogy mennyi ruhát bír el. Ha túl sokat tömsz bele, akkor azoknak nem lesz elég helye odabent, nehezebben száradnak, és csúnya, gyűrött lesz az anyaguk, amikor kiszeded őket.

A cikk az ajánló után folytatódik

Calgon Hygiene Gél–Antibakteriális gél a mosógépek védelme érdekében

A Calgon Hygiene Gél ötvözi a vízkő elleni védelmet az antibakteriális összetevőkkel, így a mosógépben található baktériumok 99,9%-át elpusztítja.*

*EN13697 szerint tesztelve, 40°C vízhőmérsékleten végzett 60 perces mosáson

*Biocidok alkalmazásakor ügyeljen a biztonságra! Használat előtt mindig olvassa el a címkét és a használati útmutatót!

Promóció

Gyűrődések akkor is keletkezhetnek, ha miután kiszeded az épphogy megszáradt, még meleg ruhákat, nem rázogatod meg, és nem hajtod össze őket. A gubancos, összevissza fonódó textilek összegyűrik saját magukat és egymást is.

Végül azt se feledd, hogy a félig már megszáradt, gépben forgó ruhák közé ne dobj vizeset. Ha meg is feledkeztél valamiről, azt szárítsd külön. Amennyiben bedobod, az összezavarja a gép nedvességérzékelőjét, és azokat a darabokat is tovább száríthatja, amik már ezt nem igényelnék, így azok felesleges roncsolásnak lesznek kitéve.

Így mosd a farmert, hogy élénk maradjon

Bizonyos mosási hibák következtében a farmer hamarabb kopik: ezekkel a trükkökkel sokáig bírja a színe.

Ezt is szeretjük