Miért jó összegyűrni a sütőpapírt sütés előtt? 4 praktikus trükk az alátéttel, ami sok bosszúságtól megkímél
Sütőpapírral könnyebb a sütés, de ezekkel a trükkökkel még egyszerűbb lehet.

GettyImages-1308350638
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A sütés szerelmesei több utat is választhatnak, amikor süteményt készítenek. A hagyományos módszer szerint ahhoz, hogy a piskóta vagy linzer ne ragadjon le, margarint vagy zsírt kell elkenni a tepsi felületén, majd liszttel beszórni azt.

A másik, modernebb megoldás a sütőpapír használata, ami nemcsak felesleges zsiradék fogyasztásától kíméli meg az embert, de abban is segít, hogy a tepsi ne égjen össze, és ne tapadjon le a gondosan készített finomság. Bár a használata önmagában véve is áldásos, jó praktikákból soha nem elég: ha szeretsz sütni, akkor ajánljuk figyelmedbe a következő sütőpapírtrükköket.

4 szuper trükk sütőpapírral

Gyűrd össze! - Mivel nagyon légies, vékonyka anyagról van szó, a sütőpapírt nem olyan könnyű használni. Elég egy rossz mozdulat, és elmozdul, kiröppen a tepsiből, vagy gurigázott formája miatt egyszerűen felgöngyölődik. Ezek rendkívül bosszantó dolgok, és hátráltatják is a munkát, mivel a süteménytészta melléfolyik, a kekszek pedig összeragadnak.

Ha viszont a papírt felhasználás előtt alaposan összegyűröd, majd kibontod, és úgy teríted a tepsibe, akkor sokkal könnyebben idomul majd a formájához, nem pördül fel, és nem szálldos, miközben a keverőtállal zsonglőrködsz.

Nedvesítsd a tepsit! - Ha a sütőpapírt úgy helyezed a tepsibe, hogy annak a felületét előzőleg megnedvesíted, a papír jobban fog tapadni hozzá.

Mit kezdj a sarkokkal? - Ha azt szeretnéd, hogy a papír makulátlanul felvegye a tepsi formáját, és ne legyenek zavaró, felesleges csücskök, amelyek feltorlódnak a sarkoknál, akkor a következő trükk segítségedre lesz. Fordítsd fel a tepsit, és takard le a sütőpapírral úgy, hogy a papír minden odalon egyformán lógjon le róla. Képzeld el az ív átlóit, és metszd be a papírt annak mentén, de csak ott, ahol a papír lelóg a tepsiről. Ezután fordítsd vissza a tepsit, gyűrd meg a papírt tetszés szerint, és helyezd be a formába. A sarkoknál ejtett bemetszéseknek köszönhetően a papír a csücsköknél egymásra csúszik, és szépen rásimul a tepsire.

A cikk az ajánló után folytatódik

Ha a tepsi kerek, de a papír szögletes - A sütőpapír használatáról akkor sem kell lemondanod, ha tortát vagy pitét sütsz, és ehhez kerek tepsit használsz. Ne vesződj a papír beleerőszakolásával, mivel a széleknél nem fogsz boldogulni vele. Inkább vágd formára! Fektesd le a papírt az asztalra, és helyezd rá majd egy vékony ceruzavonallal rajzold körbe a formát. Végül csak ki kell vágnod a papírt. Mérd le az oldalát is, és vágj egy hosszú sávot, hogy függőlegesen is bepapírozhasd a tepsit. A lapokat nedvesítéssel tapaszd le.

Ezekkel a praktikákkal könnyebben mehet a sütés, és élvezetesebb lesz a munka. Használd ki a sütőpapír nyújtotta segítséget maximálisan, hogy minél kevesebb bosszúság érjen a konyhában.

Tepsitisztító házi keverék

Bár a sütőpapír sok munkától megkímélhet, a tepsi mégis megéghet itt-ott: ezzel a módszerrel hamar, vesződségektől mentesen megtisztíthatod.

Ezt is szeretjük