Nem csak a vízzel lehet spórolni: ezreket takaríthatsz meg a fürdőszobában ezzel a 6 dologgal

Spórolj, ahol tudsz: a fürdőben is megteheted!

Spórolás a fürdőszobában
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Napjainkban, amikor sokak számára nehezedik az adózás, a rezsi emelkedik, és az infláció is az egekbe szökik, nap nap után előkerül a spórolás témája: a legtöbb ember próbál tudatosabban költeni, hogy mindenre fussa a pénzéből.

Bár sokan azt gondolják, takarékoskodni csak a boltban, az energia- vagy a vízhasználással lehet, valójában akár a fürdőszobában is ezrek takaríthatók meg. Kis odafigyelés és néhány okos megoldás kell csupán.

Spórolás a fürdőszobában

Hogy pontosan miken spórolhat az ember a fürdőben, az a következő listából kiderül. Érdemes ezeket a tippeket követni, hiszen segítségükkel sokkal gazdaságosabban telhetnek a mindennapok.

Utántöltők vásárlása - Nézz körül a bolt polcain, és olyan szappant, tusfürdőt vagy sampont vásárolj, amelyből van utántöltő. Az utántöltő zacskója esetenként akár 70 százalékkal kevesebb műanyag felhasználásával készül, és nemcsak a bolygót kíméli, hanem a tárcád is. Egy utántöltővel akár két másik termék megvásárlása is kiváltható, csupán át kell töltened a kiürült flakonba.

Nagy kiszerelésű kozmetikumok - Ahelyett, hogy egy hónap alatt megvennél 2 flakon tusfürdőt, vásárolj egy nagyobb kiszerelésűt. A nagy kiszerelésű kozmetikumok gazdaságosabb megoldást jelentenek, hiszen tovább elegendők, és milliliteráruk alacsonyabbra jön ki, mint egy kisebb, azonos típusú terméké.

Nagy kiszerelésű mosószer - Számolj akkor is, mielőtt a mosószert a kosaradba teszed! Érdekes, de a nagyobb kiszerelésű mosószer milliliter- vagy grammára sokkal jobban jön ki, mint a kisebbé.

Alacsonyabb árú verziók - Bizonyos termékeknek, például a vattakorongnak vagy a fültisztító pálcikának léteznek olcsóbb verziói is. Ezeket megtalálod az egyes üzletek saját márkás polcain. Válaszd ezeket, és meglepődsz majd, mennyivel kevesebbet fizetsz a drogériában.

A cikk az ajánló után folytatódik

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Elemes LED-fények - Ha a hét egy-egy napján normál lámpa helyett elemes LED-fénysor mellett zuhanyzol, akkor az nemcsak hangulatos lesz, de spórolhatsz is az árammal. Ilyet a WC-helyiségbe is tehetsz, és ha nem indokolt az erősebb fény, akkor bátran használhatod mennyezeti lámpa helyett.

Megfelelő adagolás - Sokan azt gondolják, hogy egy szer vagy kozmetikum hatékonyabb, ha sokat használ belőlük az ember. Valójában azok a kutatók, akik kifejlesztették a terméket, jól tudták, mennyi kell belőle az optimális működéshez. Kövesd a tájékoztatóban írtakat, kerüld a felesleges pazarlást, és tovább kitarthatnak ezek a termékek.

Spórolj a konyhában is!

Mi legyen a kimaradt főtt rizzsel vagy krumplival? Adunk pár ötletet, receptekkel, hogy étel ne kerüljön a kukába.

Étel nem kerülhet kukába: 7 szuper megoldás a maradék rizs, krumpli, kenyér felhasználására

Sem a rizs, sem a krumpli nem veszik kárba, ha ezeket a recepteket kipróbálod.

Elolvasom
Ezt is szeretjük