Sok a ruhád, de kevés a hely?
Praktikus tárolók
Régóta tervezed lecserélni a ruhásszekrényed egy tágas gardróbra, de nincs rá pénzed? Inkább költsd praktikus tárolókra!

beauty and style
Top olvasott cikkek

Attól, hogy kis lakásban élsz, még nem kell folyamatosan káosznak lennie az otthonodban!

Néhány ötletes megoldással és minimális anyagi befektetéssel könnyedén rendszerezheted a ruháidat - még akkor is, ha nem osztod meg a szobádat egy mindent elnyelő, méretes gardróbszekrénnyel.

Fiókos szekrény - elnyeli a ruhákat

Ha igazán profi, ugyanakkor pénztárcabarát megoldásra vágysz, akkor mindenképpen érdemes körülnézned az IKEA kínálatában. Itt rengeteg fiókos szekrény közül válogathatsz: a finoman gördülő, kicsúszásgátlóval ellátott elemektől a strapabíró, természetes fából készült tárolókon át a görgőkkel felszerelt fiókos szekrényig mindent megtalálsz. A nagyobb helyen terpeszkedő gardróbot kiválóan helyettesítheti például a KULLEN fiókos szekrény. A háromféle méretben - két-, három-, illetve ötfiókos változatban is megvásárolható - tároló azért is praktikus, mert, ha később nagyobb lakásba költözöl, bármikor kiegészítheted már meglévő tárolódat egy harmonizáló elemmel.

Ha szívesen vinnél némi kreativitást is a helytakarékos bútor kiválasztásába, akkor jó szívvel ajánljuk a szintén az IKEA kínálatában kapható, kezeletlen tömörfából készült, RAST fiókos szekrényt is. Az 5490 forintos bútort kedved szerint festheted, lakkozhatod, pácolhatod, de kezelheted méhviasszal is. Bármilyen színűre is pingáld a praktikus darabot, bizonyára meglepődsz majd, hogy mennyi ruhát képesek elnyelni a 62 centiméter széles, 30 centiméter mély fiókok.

Komódok - mutatós darabok

Mutatós és nem is túl drága komódokat vásárolhatsz a Jysk üzleteiben is. 10 ezer forint környékén egyszerű, de praktikus, ennél kicsit drágábban - 15 és 20 ezer forint között - pedig kimondottan dekoratív, rattan tárolókat találni.

Jó vételnek tűnik például az a hat fiókos, bükk dekor PIA komód, mely mindössze 11 900 forintba kerül. Nem sokkal drágább, viszont egészen különleges hangulata van a három fiókból álló MAUI komódnak is. A pamutból, paulowniából készült, fonott fűzfabútor - amellett, hogy bővíthető - igazán figyelemreméltó darabja lehet a lakás bármely részének.

Akasztós tároló - ha nincs egy talpalatnyi hely se

Ha a ruháid tárolására már egy talpalatnyi helyet sem tudsz elkülöníteni, akkor érdemes akasztós tárolókban gondolkodnod. Az IKEA áruházában mindössze 1990 forintért csaphatsz le a SKUBB ruhatartóra. A könnyű és rugalmas felfüggesztés érdekében tépőzárral rögzített tároló cipzárral nyitható, így megvédi a ruhákat a portól, a piszoktól és a nedvességtől. Hasonlóan a Möbelixben kapható szövet ruhásszekrényhez, melynek még két fiókja is van, és annak ellenére, hogy egy hagyományos, fából készült szekrénnyel megegyező mennyiségű ruha fér bele, mindössze 7090 forintba kerül.

Fedeles doboz - kiegészítheted, bővítheted

Amellett, hogy nagyon praktikus, igazán fiatalos és színes külsőt kölcsönöz a lakásnak, ha a kedvenc vagy éppen alig hordott - és csak a helyet foglaló - ruháidat egy vidám mintájú tárolódobozban tartod. Ma már ezerféle, ruhatartásra is kiválóan alkalmas dobozrendszert vagy felakasztható rendezőpolcot lehet kapni. Az IKEA áruházaiban vásárolhatod meg a KAJSA fedeles doboz-, illetve fiókkészletet: a különböző elemeket nem kell egyszerre megvenned: a tetővel ellátott ruhadoboz önmagában is megállja a helyét, ha azonban esetleg megint fogytán lenne a hely, bármikor kiegészítheted vagy bővítheted a dobozrendszeredet.

A KOMPLEMENT garnitúrája is nagy segítségedre lehet a ruhák tárolásánál, de használaton kívüli holmijaid esetében aranyat érhet a mindössze 1490 forintért beszerezhető SKUBB tárolózsák is.

Ezt - miután jól telepakoltad - elegánsan elrejthetsz az ágy alá vagy akár a szekrény tetejére is.

Ezt is szeretjük