Eddig te is rosszul reszelted a sajtot: mutatjuk, hogy is kellene
Ezután nem fogod a régi módszerrel reszelni.

Biztosan mindenki ismeri azt a pillanatot, amikor a konyhában valami apró trükk vagy ügyes megoldás segít, hogy sokkal gyorsabban, egyszerűbben és hatékonyabban dolgozz. Ilyen dolgokból sosem lehet elég, mert bár sok kis apróságnak tűnnek, amikor mindegyik beépül a napi rutinba, igazán nagy különbséget hozhatnak.
Ha kipróbálod őket, garantáltan nem térsz vissza a régi, bonyolult megoldásokhoz. Legyen szó főzésről, takarításról vagy rendszerezésről. Ezúttal a sajtreszelés került új megvilágításba. Néhány hasznos praktikát jobb ismerni.
Konyhai és otthoni trükkök
Sok apró trükk és mesterfogás létezik, amikkel megkönnyítheted a hétköznapi feladatok elvégzését otthon. Valószínűleg mindannyian megtapasztaltuk már, milyen frusztráló a sajt reszelése, amikor a reszelő tele lesz, és a kis darabok szétszóródnak. Ebből a TikTok-videóból kiderül, ha elfekteted a reszelőt, sokkal könnyebb a munka! Így a sajt egyenletesen és gyorsan lecsúszik, ráadásul a nagyobb felület jobban eloszlatja a terhelést, így nem kell erőlködnöd. Ezek után nem fogod állítva reszelni a sajtot, és sokkal többet kínlódni vele.
Hasonlóan hasznos praktikákkal van tele a social media, rengeteg hasznos videó és poszt születik, amelyekből jó ötleteket lehet elcsenni. Néhány ezek közül tényleg megváltoztatja a takarítási, rendszerezési vagy főzési-sütési metódusokat. A felmosásnál például sokan elkövetik azt a hibát, hogy hideg vízzel mosnak fel. Ha forró vízbe öntesz egy kevés tisztítószert vagy ecetet, az nemcsak jobban oldja a koszt, hanem sokkal hatékonyabban eltünteti a zsírfoltokat, vízkövet és egyéb makacs szennyeződéseket is. A forró víz feloldja a szennyeződéseket, és még a baktériumokat is jobban elpusztítja. A vízbe csepegtethetsz egy kevés teafaolajat is, mivel antibakteriális és fertőtlenítő hatású, ráadásul isteni finom illat lesz tőle a lakásban.

Tudtad, hogy ha a tésztát a főzés után hideg víz alatt öblíted, akkor elrontod az ételt? A tészta felszínén található keményítőréteg ugyanis segít a szószoknak jobban megtapadni rajta. Ha meg akarod tartani a tészta állagát, ne öblítsd le. Szintén klassz konyhai trükk kötődik a kávézáshoz is, ami egyre elterjedtebb. Ha már megittad a kávét, ne dobd ki a zaccot, ugyanis remek természetes tisztítószer. Akár a mosogatószer mellé is keverheted. Az erős zsíroldó tulajdonsága miatt képes eltüntetni a makacs foltokat, és friss, kávés illatot hagy a konyhában.
Néha hasznosak is tudnak lenni, ha pörgeted a rövid videókat, és ötleteket gyűjtesz.
(Képek forrása: Getty Images Hungary.)
A rég lerakódott fekete réteget is leszedi az edényről: 3 összetevős házi szer
Elsőre meglepőnek tűnik, mégis hatékony tisztítási módszer lehet ez a keverék.
ElolvasomOlvastad már?
OLVASD EL EZT IS!

- ecet
- szódabikarbóna