Így fér kétszer annyi ruha a szekrénybe: okos tárolási trükkök
A szekrényben könnyen elszabadulhat a káosz, ha nincs egy okos rendszer a ruhák tárolására.

GettyImages-1132736357
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Sokszor úgy érezhetjük, hogy soha nincs elég hely a ruhadaraboknak, vagy átláthatatlan káosz uralkodik a szekrényben.

Szerencsére léteznek olyan trükkök, amikkel kicsi helyeket is maximálisan ki lehet használni, és a kicsi szekrény is nagyobbnak tűnhet.

Ruhatárolási trükkök

Az egyik ilyen egyszerű tanács, hogy fektessünk be tökéletesen egyforma vállfákba. Így egymásba tudnak illeszkedni, és kevesebb helyet foglalnak. Ezenkívül is vannak még ötletek, amiket érdemes megfogadni.

Akasztós rész

Érdemes úgy kialakítani a szekrény akasztós részét, hogy külön helye legyen az egyforma méretű daraboknak. Tehát például külön szakaszra kerülnek a nyári ruhák, és külön sorokra a pólók, ingek, blúzok, nadrágok és szoknyák. Így kevésbé gyűrődnek össze a ruhadarabok, és jól áttekinthető a repertoár. A szekrényben egyébként, ha megoldható, egymás alá is érdemes akasztórudakat tenni, hogy ne maradjon kihasználatlan hely.

Szezonális elrendezés

Sokat segíthet a darabok átlátásában a szezonális elrendezés. A kosarakban, dobozokban külön tárolt sapkák, sálak, kesztyűk vagy éppen fürdőruhák mozgatásával pedig mindig kéznél lesznek az aktuális darabok. Mikor jön az évszakváltozás, nincs más dolgod, mint átmozgatni a tárolókat: ősszel helyezd elérhető polcra a meleg darabokat tartalmazó kosarat, a nyári ruhákat tartalmazót pedig rakd feljebb. Tavasszal pedig tedd ennek az ellenkezőjét.

Feminashop termékajánló
Ajánló ID:
A cikk a hirdetés után folytatódik: igen

Válogatás színek szerint

A színek alapján történő csoportosítás remek módszer arra, hogy az ember átlássa a szekrényt. Nemcsak segít könnyebben megtalálni egy-egy ruhadarabot, hanem megkönnyíti a hozzá illő többi darab meglelését is.

Belső szekrény behelyezése

Ha nincsenek a gardróbszekrényben beépített fiókok, de van elég hely egy kis méretű komód beépítésére vagy behelyezésére az akasztórúd vagy a polcok alá, ez a trükk jelentősen megkönnyítheti a rendrakást.

Ügyes hajtogatás

A hely optimalizálásának kulcsfontosságú trükkje a jobb hajtogatási technika elsajátítása és bevezetése. Néhány alapvető lépés lehet például a melltartók egymásba helyezése vagy a kisebb táskák, pénztárcák elhelyezése a nagyobbakba. Egy másik hasznos tipp, hogy a pólókat, ingeket a fiókba függőlegesen és ne vízszintesen hajtogasd be.  

Külön szennyesláda is kell

Ha valaki hajlamos arra, hogy a szennyes ruháit a szekrénybe gyűrje, vagy egy kupacban gyűjtse a padlón, annak tökéletes megoldás, ha beszerez egy szennyestartót. Így azonnal be lehet dobni a koszos ruhákat a külön tárolóba, és azok sem a szekrény előtt, sem a sarokban nem gyűlnek össze.

Feminashop termékajánló
Ajánló ID:
A cikk a hirdetés után folytatódik: igen

Segítenek az akasztókampók is

Maximalizálhatod a helykihasználást, hogyha extra felületet használsz olyan kisebb tárgyak tárolására, amiknek nehéz helyet találni a gardróbon belül. Így felakaszthatod a sapkákat, nyakláncokat, sálakat, öveket akár egy-egy szabad falfelületre, akár a szekrényajtóra.

Egy kosár vegyes holmiknak

Amikor a szekrény rendezéséről van szó, vannak dolgok, amelyeknek egyszerűen nincs logikus helye. A rendetlenség elkerülése érdekében használj egy tárolókosarat vagy dobozt, amibe ezek a holmik kerülnek. 

8 megoldás, hogy igazi gardróbszobád lehessen

Nem kell, hogy az áhított gardrób álom maradjon: kicsi lakásban is kialakítható.

Képek forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük