Rendezett, 4 évszakos ruhásszekrény: így selejtezd ki a régi göncöket a gardróbodból

Mutatjuk, mit tarts meg, és minek kell mennie, hogy stílusos, változatos, de egységes maradjon a gardróbod.

gardrob

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Közeledik a tavasz, és a téli ruhák visszakerülnek a szekrény mélyére, lassan már nem lesz szükség a meleg kabátra, elég egy dzseki is. Ilyenkor, amikor fordulnak az évszakok, mindig jó alkalom kínálkozik a gardrób felfrissítésére.

De nemcsak az új érkezőknek érdemes helyet csinálni, a régi, megunt vagy keveset használt daraboktól is jó búcsút kell venni. A ruhák selejtezése pedig nehéz feladat, ha egységes, jól használható gardróbra vágyik az ember.

Hogy lesz egységes a ruhásszekrény?

Egyes vélemények úgy tartják, hogy negyven ruhadarab - beleszámolva a cipőket is - bőven elegendő egy embernek. Ha nem is készülsz ilyen extrém selejtezésre, az elvet érdemes fejben tartani, amikor átnézed a ruhatáradat. A kevesebb ugyanis több. Ha jól átlátható a szekrényed tartalma, könnyebb úgy összeválogatni a ruhákat, hogy minden mindenhez passzoljon. Ez azért is kényelmes, mert így nem okoz majd fejtörést, mit vegyél fel. Lényegében bármi, ami a kezedbe akad, illik majd a többi holmidhoz. 

ruha-vallfa

A ruhatár összeállításakor fontos őszintén végiggondolnod, hogy általában milyen ruhákat hordasz, és megszabadulni azoktól a daraboktól, melyeket csak ritkán, vagy soha nem veszel fel, így nemcsak egységes, de praktikus gardróbot is kapsz, és, ha úgy érzed, hogy a végeredmény túl egyszínű lett, még mindig feldobhatod a ruháidat ékszerekkel, színes kiegészítőkkel.

A monotonitás ellen jó megoldás az is, ha nemcsak szezononként, évenként egyszer selejtezel, hanem mindig, amikor úgy érzed, hogy valamelyik ruháddal érdemes külön utat választanotok. Ezeket a darabokat, ha nem akarsz pazarolni, leadhatod segélyszervezeteknél, de egyes boltok, mint például a H&M, is átvesznek használt ruhákat ajándékutalványért cserébe. 

A legtöbbet használt holmikra - kabátokra, cipőkre, egy-egy központi darabra - érdemesebb kicsit több pénzt kiadni, ugyanis ezeket fogod a leggyakrabban hordani, így nem árt, ha strapabíróak. A kabátokat, cipőket ráadásul nem feltétlenül cseréli az ember sűrűn, így hosszabb ideig kell kitartaniuk melletted.

A cikk az ajánló után folytatódik

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Hét dolog, amit nem érdemes használtan venni

Sok holmi megőrzi a minőségét, és ezért rengeteget lehet spórolni azon, ha használtan szerzed be, de néhány bútor vagy ruhanemű egyenesen veszélyes is lehet az egészségedre, ha másodkézből származik. 

A képek forrása: Getty Images.

Ezt is szeretjük