Egy iskolabuszból is lehet álomotthon: olcsó és praktikus miniházakat mutatunk

Az otthonos miniházakba azonnal beköltöznénk.

GettyImages-999278836

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A lakhatási költségek és az ingatlanárak az egekbe szöktek az elmúlt években, nem csupán Magyarországon érezhető ez a tendencia, de a világ számos pontján kisebb-nagyobb megpróbáltatást jelent a fiataloknak az önálló lakás megszerzése.

A nagy összegű hitelek felvétele és élethosszig tartó törlesztése, valamint az ebből fakadó kiszolgáltatottság sokak számára - érthető módon - nem igazán vonzó jövőkép, ám van, aki inkább alternatívát keres a bérelt lakásra. 

Mobilházak, konténerházak sokkal alacsonyabb árakon beszerezhetők, és bár az apróbb méret akár korlátozásként is felfogható, valójában tudatos, praktikus kialakítás esetén jóval tágasabb érzetet is kelthet néhány tíz négyzetméter.

Praktikus miniházak

Sok miniház valóban tenyérnyi alapterülettel rendelkezik, a 20 négyzetméter alatti lakások sem számítanak ritkának. Nagyon praktikus és otthonos példák is léteznek a világban, érdemes utánajárni a lehetőségeknek.

Iskolabuszból álomotthon

A Georgia államban élő Julie és Andrew Puckett a megemelkedő lakbér miatt döntött a saját lakás mellett, ám mivel a megtakarításuk szerény volt, egy ócska, használatlan Blue Bird iskolabuszt vettek meg, amelyet kreatív módon átalakítottak.

A lakás alapterülete 18 négyzetméter, így kifejezetten fontosak voltak a berendezésnél a mindent elnyelő tárolók, a multifunkcionális, összecsukható bútorok. Remek példa lehet a miniházuk a kis helyek ügyes berendezéséhez.

A cikk az ajánló után folytatódik

Hogyan öregedjünk jól? - Az örömteli élet nem korfüggő

A Femina Klub januári vendége Pataki Ági sztármodell, producer lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy hogyan béküljünk meg az idő múlásával. Miért olyan fontos a humor és az önreflexió? Hogyan gondoskodhatunk testi és szellemi egészségünkről? Miért fontos szociális kapcsolataink fenntartása ebben az életszakaszban is? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. január 15. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Miniház az erdő szélén

Jess Mokhiber és Todd Palmer miniháza is mindössze 17 négyzetméteres, akik két nagy kutyával költöztek be az otthonukba. Döntésüket azzal indokolták, hogy a hitel és magas fenntartási költségek nélkül nagyobb pénzügyi szabadságuk marad, és többet is utazgathatnak.

Pazar, hívogató belső tér és tágas, az érintetlen természetbe nyíló terasz jár a házhoz. A pár elmondta, ideális választás egy miniház azok számára, akik inkább a szabadban töltik idejüket, mintsem a négy fal között.

Hegyi házikó 12 négyzetméteren

Christopher és Merete kis coloradói hegyi házikója nem nagyobb 12 négyzetméternél, amelyet ráadásul saját maguk építettek meg, követve álmaikat. 

Sweet Tiny.

Közzétette: TINY: A Story About Living Small – 2014. április 5., szombat

Igyekeztek mindent gazdaságosan megúszni, és minél praktikusabb megoldásokat alkalmazni a berendezéshez. A többfunkciós bútorok náluk is rengeteg helyet megspóroltak, de a sarkok jó kihasználása és a fali tárolás is sokat számít a végeredményben.

Nézz tovább: szuper tippek kis konyhába!

Sok lakásban kicsi a konyha, de ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy szűkös is.

(A borító- és ajánlókép illusztráció, forrása: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük