Oda sem kell menned a tűzhelyhez: 5 dolog, amivel egy okoskonyha megkönnyíti az életed

Miért jó az okoskonyha? Sokan meglepődnének, mennyi előnye van.

Okoskonyha előnyei
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Annak idején, nagyanyáink fiatalasszony korában kezdtek elterjedni a különböző modern háztartási gépek, így például a centrifugázó automata mosógép is, ám az asszonyok egy jó része idegenkedett, és nem akarta elengedni régi megoldásait.

Hasonló mérföldkőnél áll ma is a háztartási elektronika története, ugyanis napjaink fejlesztései, az okosberendezések egyelőre megosztóak, nem mindenki hisz abban, hogy valóban jobbak a hagyományosaknál, és sokak számára tűnnek elérhetetlennek. Pedig valóban rengeteg az előnyük, és bizonyos okoseszközök egyáltalán nem tartoznak a megfizethetetlen kategóriába. 

Az okoskonyha előnyei

A következőkben azt próbáljuk megvilágítani, hogy egy okoskonyha milyen nagy mértékben könnyítheti meg az ember mindennapjait. A sütőben készült ételekkel például jóval könnyebben lehet boldogulni, de a hűtőszekrény és a mosogatógép okosverziója is tartogat kellemes élményeket.

Sütőprogramok

Az okostűzhelyek egyik előnye, hogy beléjük táplálhatók bizonyos sütőprogramok, vagyis hogy az ember melyik ételt hány fokon, meddig és milyen módon szeretné sütni. A tepsi behelyezése után csak ki kell választani a megfelelő programot, majd kényelmesen hátradőlni a kanapén: nincs szükség ellenőrizgetésre.

Világos, mint a nap

Megesik, hogy valaki mégis kíváncsiskodna, ám a hagyományos sütők között sok olyan modell van, melyek csak akkor világítanak belül, ha az ember kinyitja a sütő ajtaját. Az okostűzhelyek sorában azonban elérhetők mozgásérzékelős darabok, amelyek kivilágosodnak, ha az ember megközelíti a gépet.

Kamerával megfigyelt terület

Végül nagy segítség, ha oda sem kell menni a tűzhelyhez, mégis rápillanthatunk az ételre: az okosmegoldások világában ugyanis léteznek kamerás berendezések is, melyek élőben közvetítik a mobiltelefonra vagy tabletre, mi történik az étellel a sütőben.

A cikk az ajánló után folytatódik

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Boltból pillantani a hűtőbe

Ha már a kameráknál tartunk, egyúttal az okoshűtőszekrények hasznos tartozékaként is megemlíthetjük. Elérhető olyan modell, mely minden egyes becsukás során felvételt készít a hűtő belsejéről. Ezt még a boltban, vásárlás közben is ellenőrizheti az ember, így biztosan nem felejt el semmit, vagy vesz meg olyasmit, ami valójában volt is otthon.

 Mosogatni is álomkönnyű lesz

Egy mosogatógép nagyban megkönnyíti az ember dolgát, de még egyszerűbb az okos-mosogatógép használata. Ezt ugyanis a távolból is beindíthatja az ember, csupán előre bele kell pakolni és behelyezni a kapszulát. Egyes okos-mosogatógépek vezérlőszoftvere ráadásul személyre szabható mosogatóprogramokkal is kiegészíti a manuálisan elérhetőeket, így a művelet még célirányosabb, még hatékonyabb lehet.

Így tisztítsd az elektromos főzőlapot

Okos vagy sem, a főzőlap beszennyeződhet: így takarítsd, hogy újra makulátlan legyen, mégse legyen karcos.

Így tisztítsd az elektromos tűzhely sütőlapját: egyszerű házi szerekkel lesz a legfényesebb

Nem kell durva vegyszereket használni azért, hogy az elektromos tűzhely tökéletesen tiszta legyen.

Elolvasom
Ezt is szeretjük