Melyik típusba tartozol?
Kalandor, hadvezér, felfedező?
Otthonod sok mindenről árulkodik, többek között arról is, hogy mi jellemző rád a karrier terén.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Szinte mindenki arról álmodik, hogy azzal foglalkozhat majd később, amire mindig is vágyott. Ha szerencsés voltál és kitartó, akkor sikerült elérni a célod, ám sokan évek múltán sem találják a helyüket, és vándorolnak munkahelyről munkahelyre.

Hogy megtudd, vajon melyik az a szakma, amelyik a leginkább illik hozzád, sokat segíthet a grafológia - amelyet egyébként a munkaügyi központok is alkalmaznak -, de körülnézhetsz az otthonodban is. Ahogy ugyanis az írásod árulkodik a személyiségedről, úgy megteszi azt az élettered is.

1. típus: A hadvezér

A lakásod

 • Olyan tiszta, hogy ha felfogadsz egy takarítónőt, akkor széttárja a kezét, hiszen nem tud mit tenni.
 • Klasszikus és praktikus bútorokkal van berendezve.
 • A visszafogott, sötét árnyalatok jellemzőek rá.
 • Mindennek külön tároló helye van, a DVD-k műfaj szerint vagy betűrendbe rendezve vannak jelen.
 • Kedvenc helyed a kert vagy az íróasztal, csak mert nem bírod a tétlenséget.

Vezetőnek születtél, de legalábbis örökös "Hónap alkalmazottjának". Kitartásodnak köszönhetően a szamárlétra aljáról is a magasba törhetsz. Mindenből próbálod a legjobbat kihozni, maximalizmusodnak általában se beosztott, se üzlettárs nem tud megfelelni. Makacsságod és céltudatosságod miatt nem vagy a munkahely legnépszerűbb embere, viszont mindenki tiszteli szakmai hozzáértésedet.

Legjobban a felelősségteljes munkakörök illenek hozzád, saját vállalkozásodban sokra viheted, de pénzügyi területen is sikereket érhetsz el. Egy túl laza munkahelyen, ahol leginkább képzelőerődre kell hagytakoznod, vagy egy következetlen főnök mellett valószínűleg nem tudod a legjobb formádat hozni.

2. típus: Az kalandor

A lakásod

 • Vendégeid belépve sokszor papucsért könyörögnek, mert annyira ragad a padló.
 • A különleges és egyedi bútorokat szereted, a rattantól a vízágyig.
 • A szivárvány minden színét felhasználod a dekorációknál.
 • Olyan, akár egy múzeum, rengeteg felhalmozott tárgyad van, amelyeket különböző utazásaid alatt gyűjtöttél össze, vagy a hobbijaidhoz kapcsolódnak.
 • Legtöbbször csak aludni térsz ide a számtalan bokros teendőd miatt

Nem rólad mintázták a Flinstone-család Frédijét, aki reggel nyolckor felveszi a gyárban a munkát, este pedig leadja. Neked pörgés kell és változatosság, hogy energikus és sokszínű személyiséged érdeklődési körét valami lekösse.

Vannak napok, amikor napi 24 órát is tudnál dolgozni, de sokszor csak lógnál bele a világba. Semmiképp ne menj könyvelőnek, de alkalmazottként se leszel a főnök kedvence, hiszen a kötöttségeket, mint például a pontos határidőket, nem nagyon kedveled. Úgy lehetsz a legsikeresebb, ha egy hobbidnak szenteled az életedet, vagy különleges szakmát tanulsz, amiven szabadúszóként dolgozhatsz.

3. típus : A felfedező

A lakásod

 • Bárki szívesen lép be, hiszen tisztaság és rend uralkodik, de mégsem ölt kórházi jelleget.
 • A trendi bútorokat és a formatervezett cuccokat részesíted előnyben, próbálod a legegyedibb darabokat megkeresni.
 • A harmonikus és vidám színkompozíciók jellemzik.
 • Egy könyvtár és egy műszaki bolt egyvelege: a földön újságok és könyvek hevernek, és rengeteg CD és DVD vesz körül.
 • Kedvenc helyed a nappalid, ahol egyszerre több dologgal foglalkozhatsz.

Nyitott személyiség vagy, akinél mindig félig tele a pohár. Könnyen teremtesz kapcsolatokat, ezért sok barátod van, akikkel szívesen szervezel színes programokat.

Ezért igazi csapatjátékos is vagy, egy új munkahelyen hamar a középpontba kerülhetsz. Személyiségedhez legjobban egy kreatív munkakör illik, ahol minden nap megvalósíthatod elképzeléseidet, de mint ügyfélszolgálati vagy munkaügyi munkatárs is megtalálhatod számításaidat. A lényeg, hogy kommunikálhass, és szervezkedj, ezért a kereskedéstől a könyvtárosig minden megfelelhet számodra. Egyedül a monotóniával járó munkát viseled nehezen, vagy ahol egyedül kell dolgoznod.

4. típus: A gondoskodó

A lakásod

 • Enyhe eklektikusság jellemzi, és csak ritkán van kedved kergetni a porcicákat.
 • Nagy, kényelmes bútorokkal rendezed be, szereted a puha anyagokat.
 • Meleg színekkel veszed körül magad.
 • Sok saját kézzel készített dolgod mellett rengeteg emléktárgy és fénykép színesíti.
 • Kedvenc helyed a konyha, ahol szívesen sütsz és főzöl.

Kislánykorodban, ha megkérdezték tőled, mi leszel, ha nagy leszel, valószínűleg azt felelted: Teréz anya. Segítőkész vagy és empatikus, akkor érzed jól magad, ha másokon segíthetsz.

Bár érzékenységed miatt hangulatod hullámzó, munkádat megbízhatóan végzed, és akár erődön felül is képes vagy teljesíteni mások érdekében. Munkahelyeden valószínűleg te leszel a lelki szemetesláda, rosszabb esetben az, akire minden munkát rá lehet bízni. Leginkább a szociális munkás vagy orvos szerepe illik hozzád, de tanárként is kiváló lennél.

Az sem kizárt, hogy életed valamely korszakában a művészetek felé fordulsz, viszont messze kerüld el az olyan munkahelyeket, ahol agilisnek, törekvőnek, esetleg könyörtelennek kell lenni bizonyos helyzetekben.

Ezt is szeretjük