Milyen színű a kanapéd?

Ezt árulja el rólad!

A színek, amelyekkel a lakásodat berendezed, nemcsak a személyiségedről árulnak el sokat, de a hangulatodat is befolyásolják.

Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A színek, melyekkel körülveszed magad, a környezet, amit az otthonodnak hívsz, sokat elárul a személyiségedről is. Minden árnyalatnak jelentése van, üzenetet hordoz a külvilág számára, idővel pedig a te gondolataidra, hangulatodra is hatással lehet.

Az alábbi összeállításban könnyen  lehet, hogy felismered a saját tulajdonságaidat, de ha nem, legalább megtudod, milyen kiegészítőkkel teheted még látványosabbá a nappalidat, illetve milyen hatást érhetsz a különböző színek használatával.

Tüzes vörös vagy élénk narancssárga

Ilyen erőteljes színt választani a lakótered központjául bátorságra vall. Ha szereted a meleg, szenvedélyes színeket, és szívesen használod is őket lakásod berendezésekor, az azt jelenti, hogy határozott személyiség vagy, aki tudja, mit akar, és el is éri azt minden áron. Egy ragadozó elszántságával küzdesz a céljaidért, ugyanakkor könnyed, vidám, bohém természet vagy, nagyon tudsz ragaszkodni és szenvedélyesen szeretni, az érzelmeidet általában is a szélsőségek jellemzik.

Engedd magadnak megélni az ösztöneidet, de ne hagyd, hogy elragadjanak, mert könnyen felemésztenek. A vörös bútorok remekül passzolnak a rózsaszín bizonyos árnyalataival, illetve a pasztellszínű virágmintákkal, melyek könnyedséget, szelídséget hoznak a nappalidba, és ezáltal a mindennapjaidba is.

Halovány égszín vagy sötét indigókék

A kék minden árnyalata a tiszta gondolatokat, a nyugodt, meditatív állapotot segíti elő. Ha az otthoni pihenés közben szereted magad kék színnel körülvenni, az azt jelenti, hogy fontos számodra a harmónia, szereted világosan kijelölni a céljaidat, és akkor vagy nyugodt, ha nem kell egyik pillanatról a másikra élned. Nem szereted a váratlan meglepetéseket, időre van szükséged az új dolgok elfogadásához, ám ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy merev lennél.

Így dobd fel a nappalit fillérekből!

Nézegess képeket!

Elolvasom

Egy erős, élénkpiros vagy zöld kiegészítővel inspirációt hozhatsz a szobába, míg a lilákkal játékossá, pajkossá teheted az összhatást. Ez hasznos lehet, ha a nappali időnként a munka vagy fontos döntések meghozatalának a színhelye, ha azonban csak pihenni szeretnél itt, használj meleg, barna színfoltokat, így rusztikus, vidéki hangulat árasztja el a helyiséget, ami megnyugtatóan hat rád.

Étcsokoládé, karamell, kávé

A barna igazi klasszikusnak számít, különösen, ha bőrkanapéról van szó, vagyis biztosan fontos számodra a tradíció, a hagyományok, a család. Sokat elárul az is, hogy a barna mellé milyen kiegészítő színeket választottál: a barna más árnyalataival és a mély lilákkal gazdag, buja hangulatot varázsolsz a nappaliba, vagyis a hagyományos értékek tisztelete mellett nyitott vagy az élet élvezeteire is, szívesen fogadsz vendégeket, szeretsz finom ételeket megkóstolni és imádod a pompás ékszereket.

Ha a barna mellé világos kiegészítőket választottál, például mentazöldet, világoskéket vagy halványrózsaszínt, valószínűleg szereted a vidámságot, de nem bírod elviselni a harsány embereket, szenvedélyes vagy, ám ezt az oldaladat csak a hozzád közel állóknak mutatod meg, a hétköznapokban az elegancia és a visszafogottság jellemző rád.

Elefántcsont, homok, agyag

Ha a nappali berendezésekor a semleges pasztellszíneket részesítetted előnyben, valószínűleg igényled a változatosságot, hiszen ezekkel a bútorokkal a legegyszerűbb belevágni egy falfestésbe vagy egy tapétázásba, de már néhány élénk kiegészítővel is megváltoztathatod az egész szoba hangulatát. Szereted a természetet, a kellemes, hosszú beszélgetéseket, a kortalan, kifinomult stílus áll hozzád a legközelebb.

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist, médiaszemélyiség lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal? Hogyan lehet feldolgozni az életünkben felmerülő elakadásokat? Miért káros, ha mindig arra fókuszálunk, hogy mindenki szeressen bennünket? Hogyan békéljünk meg saját tökéletlenségünkkel? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Halványrózsaszín kiegészítőkkel életre keltheted a szobát, az összhatás kap egy kis pikantériát, miközben mégis diszkrét marad, míg ha úgy érzed, több önbizalomra van szükséged, az erőteljesebb színekkel, a zafír kékjével vagy a smaragd zöldjével a pasztellszíneket is ragyogóvá és merésszé teheted, ami talán a gondolataidra is kihatással lesz.

Cikkünk megírásában Anna Starmer Színek könyve című munkája segített, mely az Officina Kiadó gondozásában jelent meg.

Ezt is szeretjük