Hogy takarítsd ki citrommal a mikrót? Kipróbáltuk a módszert!

Így tüntetheted el egyszerűen a zsíros, makacs szennyeződéseket is. Próbáld ki!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A tűzhely és a sütő tisztítása nem véletlenül jelent sokak számára kihívást, az ételekből származó szennyeződésektől ugyanis nem könnyű megszabadulni, különösen, ha zsíros vagy odaégett foltokról van szó.

Mindez a mikrohullámú sütőre is igaz lehet, ráadásul ennek esetében könnyebben fordulnak elő balesetek is, egy túlmelegített, majd szétdurrant virsli vagy éppen a túlforralt tej villámgyorsan véget vet a tisztaságnak.

Szerencsére azonban léteznek pofonegyszerű módszerek a mikró takarítására. Ilyen a következő is.

Erre lesz szükséged

A Lifehacker.com weboldalon leírt módszer szerint ahhoz, hogy tökéletesen tiszta legyen a mikrohullámú sütő, nincs szükség másra, mint egy mikrózható tálkára, egy tiszta, száraz rongyra, konyharuhára, valamint egy darab citromra.

Utóbbi remek szagtalanító, de a háztartás számos további területén is kiválthatja a vegyszereket - többek között a benne található gyengébb savnak köszönhetően -, legyen szó zsíroldásról a mosogatás során vagy éppen vízkőoldásról a fürdőszobában. Ha többet szeretnél tudni arról, mire használhatod, kattints ide!

Így alkalmazd a citromos módszert!

Töltsd meg a tálkát fél bögre vízzel, majd vágd félbe a citromot, és facsard bele a levét. Ne aggódj a magok miatt, mivel ezután a kifacsart fél citromokat is nyugodtan a tálkába dobhatod.

Tárgyak, amik örökre elűzik a penészt: nézd meg őket képeken!

Nézegess képeket!

Elolvasom

Tedd a tálat a mikrohullámú sütőbe, majd melegítsd három percig közepes vagy magasabb fokozaton. Miután leállt, ne nyisd ki az ajtót, hagyd, hogy a forró, citromos gőz dolgozzon még öt percig. Ezután nagyon óvatosan vedd ki a tálkát - vigyázz, hogy ne égesd meg magad -, majd a konyharuhával töröld ki a készülék belsejét.

Még több természetes szer:

Meglátod, a felületén található szennyeződéseket jóval könnyebben el lehet távolítani, mivel a citrom és a gőz együttes hatása fellazította azokat. Ne feledkezz meg az ajtó külső és belső feléről, valamint a fogantyúról se. A forgó tálat érdemes külön is elmosogatni. Ha különösen makacs szennyeződésekkel állsz szemben, mártsd bele a rongyot a citromos vízbe, és azzal töröld át az érintett területet.

Tényleg káros a mikró?

A mikrohullámú sütő hatásairól számos furcsaság kering a köztudatban. Megkérdeztünk egy szakértőt, tényleg káros-e. Nézd meg a videót!

A módszert mi is kipróbáltuk, abból kiindulva pedig, hogy hasonlóképpen használva a sütőben az ecetnek is kiemelkedő hatása van, bíztunk benne, hogy a citromra is számíthatunk.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Nem is kellett csalódnunk benne, minden a leírtaknak megfelelően működött, nem beszélve a konyhát belengő kellemes, friss citromillatról.

Ezt is szeretjük