Ezért tegyél fém kanalat a pohárba, ha teát készítesz: baj lehet belőle, ha elhagyod
Csúnya vége lehet, ha nem teszed bele a kanalat a pohárba.

GettyImages-1312966735
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Egy illatosan gőzölgő, finom tea nagyon kellemes tud lenni, különösen akkor, ha odakint hűvös az idő. Az élmény azonban egy pillanat alatt rémálommá változhat.

Sokan ugyanis nem bögréből, hanem üvegpohárból isszák a teát, és bizony nem mindegyik bírja a forró italok magas hőmérsékletét. 

Miért kell kanál a pohár teába?

Az üzletekben számosféle pohár elérhető, és rendszerint mindegyik csomagolására vagy címkéjére ráírják, mekkora hőmérsékletet bír el az anyaga.

Aki figyelmes, az meg is nézi ezt a figyelmeztetést, ám sokan nem, de az emberek nagy többsége idővel el is felejti, mi volt feltüntetve az évekkel korábban vásárolt poháron. Ha egy olyanba kerül forró ital, ami nem viseli jól a magas hőt, az üveg pillanatokon belül szétrobbanhat.

A cikk az ajánló után folytatódik

Ezt a csúnya balesetet segít kivédeni egy kanál. Az eszköz legyen fém, különben nem működik a trükk. Még azelőtt kell a pohárba helyezni, hogy a teát beleöntenéd. A kanál anyaga azért fontos, mert a fém jól vezeti a hőt. Mivel annak jó részét felveszi, megelőzhető, hogy az üvegpohár szétrobbanjon, a forró ital és a szilánkok pedig fájdalmat, sérüléseket okozzanak neked.

Így hámozd a tojást, hogy egyben lejöjjön a héja

Briliáns a trükk, és tényleg működik: nincs többé héjba ragadt tojásfehérje, sem göcsörtös felület, csak sima, makulátlan főtt tojás.

Ezt is szeretjük