Ezért tegyél fém kanalat a pohárba, ha teát készítesz: baj lehet belőle, ha elhagyod

Csúnya vége lehet, ha nem teszed bele a kanalat a pohárba.

GettyImages-1312966735

Egy illatosan gőzölgő, finom tea nagyon kellemes tud lenni, különösen akkor, ha odakint hűvös az idő. Az élmény azonban egy pillanat alatt rémálommá változhat.

Sokan ugyanis nem bögréből, hanem üvegpohárból isszák a teát, és bizony nem mindegyik bírja a forró italok magas hőmérsékletét. 

Miért kell kanál a pohár teába?

Az üzletekben számosféle pohár elérhető, és rendszerint mindegyik csomagolására vagy címkéjére ráírják, mekkora hőmérsékletet bír el az anyaga.

Aki figyelmes, az meg is nézi ezt a figyelmeztetést, ám sokan nem, de az emberek nagy többsége idővel el is felejti, mi volt feltüntetve az évekkel korábban vásárolt poháron. Ha egy olyanba kerül forró ital, ami nem viseli jól a magas hőt, az üveg pillanatokon belül szétrobbanhat.

A cikk az ajánló után folytatódik

Hogyan öregedjünk jól? - Az örömteli élet nem korfüggő

A Femina Klub januári vendége Pataki Ági sztármodell, producer lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy hogyan béküljünk meg az idő múlásával. Miért olyan fontos a humor és az önreflexió? Hogyan gondoskodhatunk testi és szellemi egészségünkről? Miért fontos szociális kapcsolataink fenntartása ebben az életszakaszban is? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. január 15. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt a csúnya balesetet segít kivédeni egy kanál. Az eszköz legyen fém, különben nem működik a trükk. Még azelőtt kell a pohárba helyezni, hogy a teát beleöntenéd. A kanál anyaga azért fontos, mert a fém jól vezeti a hőt. Mivel annak jó részét felveszi, megelőzhető, hogy az üvegpohár szétrobbanjon, a forró ital és a szilánkok pedig fájdalmat, sérüléseket okozzanak neked.

Így hámozd a tojást, hogy egyben lejöjjön a héja

Briliáns a trükk, és tényleg működik: nincs többé héjba ragadt tojásfehérje, sem göcsörtös felület, csak sima, makulátlan főtt tojás.

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük