5 feng shui tipp lakásvásárláshoz

Bizonyára azt gondolod, a feng shui csak a lakás berendezésében segít. Pedig tanácsai a leendő otthon kiválasztásánál is hasznosak lehetnek!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

A feng shui alapját képező kínai filozófia a chi-t, az egyetemes életerőt tartja a világmindenség mozgatórugójának. A feng shui szerint a sikeres, egészséges és kiegyensúlyozott élet titka a chi megfelelő áramoltatása, tanácsai pedig éppen abban segítenek, hogy hogyan alakítsd ki úgy az otthonodat és a közvetlen környezetedet, hogy ezt az áramlást elősegítsd.

Minden téren

A feng shui azonban nem merül ki annyiban, hogy megmutatja, hogyan rendezd be a nappalit vagy a hálószobát az egészséges és sikeres élet reményében. Pontosan tudja, hogy milyen tárgyak kedveznek a chi-nek, és melyek azok, amik inkább a negatív energiát vonzzák. Sőt, tanácsait érdemes a leendő otthonod kiválasztásánál is figyelembe venned!

Forgalmas úttól távol!

Jó, ha tudod, hogy az épületek között a chi is az utakat használja a közlekedésre. A túl forgalmas út közelében épült házak, lakások egyáltalán nem, vagy csak épphogy élvezhetik a chi jótékony hatását, az ugyanis a közlekedés forgalmától és gyorsaságától függően áramlik: egy ilyen helyen csak elsuhan az épületek között, arra nincs ideje, hogy feltöltse a környezetét. Ráadásul a forgalmas utak általában koszosak, zajosak és büdösek is, ezek pedig mind a negatív energiát, a sá-t erősítik, szemben a csöndes, kisvárosi környezettel, ahol sokkal inkább a pozitív energia jelenléte a jellemző. A negatív energia lehangoltságot, a motiváció csökkenését és rossz közérzetet eredményez, ráadásul hamar meg is betegít.

Ha mindenképpen a nagyvárosi rengeteget választod lakhelyedül, legalább olyan részre költözz, ahol van a közelben park, fák, esetleg szökőkút, ezek ugyanis ellensúlyozni tudják a negatív energia hatásait.

A társasház környezete sem mindegy!

A nagyvárosok hol alacsonyabb, hol magasabb társasházai általában szorosan egymás mellett helyezkednek el, hátulról és elölről is további társasházakkal övezve. Ez a szoros összevisszaság nem kedvez a chi-nek, ezért ha teheted, olyan házban vásárolj lakást, amely mellett egy hasonló magasságú épület emelkedik. Az is lényeges, hogy a ház se egy másik hatalmas épületre nézzen, hiszen az igen nyomasztó érzést kelthet. Lehetőleg éles sarkok se mutassanak rá és faágak se árnyékolják be a bejáratát, ezek ugyanis mind vonzzák a sá-t.

Ellensúlyozz!
Ha nincs lehetőséged ezen szempontok alapján választani, akkor az otthonod berendezésénél kell hangsúlyosabban ügyelned a feng shui tanácsaira!

Tippek az előszoba berendezésére »
Tippek a nappali kialakítására »
Tippek a fürdőszobához »
Tippek a konyhához »
Tippek a hálószoba berendezésére »

A szerelem történjen első látásra!

Az ember nem véletlenül képes egyetlen pillanat alatt eldönteni, hogy valami tetszik-e neki vagy sem, az épületek, az anyagok, a terek és a tárgyak ugyanis tele vannak energiával. Ezt ne felejtsd el akkor sem, amikor lakást keresel! Ne rögtön az épületre fókuszálj, hanem már az odavezető úton is figyelj a környék energiáira! Figyeld meg, hogy milyen a környezet, milyen érzés kerít hatalmába, amikor megpillantod azt a bizonyos utcát, hogyan érzed magad a lépcsőházba lépve, és milyen az első benyomásod a lakás ajtajában állva? Csak ezután jöhet a részletesebb szemle, maga a lakás. Akkor jó, ha már az előszobában beleszeretsz, ha azonban furcsa érzés kerít hatalmába a helyiségekben járva, inkább keresgélj tovább...

Olyat válassz, ami mentes a negatív energiáktól!

A társasházak többnyire zsúfoltak, néhány épületben akár több tucat lakással is találkozni. Egy-egy ilyen ház számos pontján vonzza a sá-t, érdemes tehát olyan lakást választanod, amely a társasház a chi szempontjából kedvező részén található.

Ahol a sá rejtőzik:

  • a lifttel szemben
  • a magasabban elhelyezkedő, sötétebb, elhagyatottabb szinteken
  • keskeny, alig használt folyosókon
  • sötét lépcsőházban
  • a lépcsők tetején

A legjobb, ha a lakás az épület egy világosabb részén található, ahová besüt a nap, és ahol növények elhelyezésére is van lehetőség.

Ismerd meg a múltját!

Ha rátaláltál a legideálisabbnak tűnő lakásra, akkor még a megvásárlása előtt tudd meg, kik laktak ott előtte, mi történt velük és miért adják el a lakást. Az anyagoknak - így a falaknak, a padlónak - ugyanis lelke van, életük végéig megőrzik a köztük zajlott veszekedések vagy boldog évek emlékeit.

Fontos tehát, hogy még a megvásárlása előtt tudd, hogy milyen energiák is uralják a helyiségeket. Ha sokszor fordult elő betegség a falak között, a bennragadt beteg energiák rád is hatással lehetnek, de a párkapcsolatod is megromolhat egy idő után egy olyan házban, amely korábban sok veszekedést élt meg.

Ezt is szeretjük