Elvennék a havi 10 ezer forintos támogatást

Elég hozzá, ha nem tart rendet a lakó

Könnyen megvonhatják a lakásfenntartási támogatást.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Megszigorítaná a lakásfenntartási támogatás odaítélését Kaposvár önkormányzata: akik nem tartják rendben lakóhelyük környezetét, azoktól egy most készülő rendelettervezet szerint megvonnák a havi 10 ezer forint támogatást.

Legalábbis ezt jelentette be Szita Károly - Fidesz-KDNP - polgármester Borhi Zsombor - Fidesz-KDNP - közgyűlési tanácsnokkal, a szociális juttatások feltételhez kötésével foglalkozó önkormányzati munkacsoport vezetőjével közösen tartott sajtótájékoztatón kedden.

Nem csak a rendetlenség lesz probléma

Szita Károly közölte, azt kérte a munkacsoporttól, hogy szigorú szabályozást alkossanak. A városvezető hangsúlyozta, hogy azok, akik nem tartják be az együttélés szabályait, kiabálnak, verekszenek, zavarják szomszédjukat, ne részesüljenek önkormányzati támogatásban, legalábbis függesszék fel a támogatás folyósítását. Hozzátette: a kaposváriak nyugalmát és a rendet kell szolgálnia a szabályozásnak.

Borhi Zsombor tájékoztatása szerint elsőként a lakásfenntartási támogatáshoz kötött feltételeket határozzák meg. A részleteket most dolgozzák ki, a rendelettervezetet a júniusi közgyűlésre terjesztik be.

Helyszíni szemlét fognak tartani

A tervek szerint lakossági bejelentésre, illetve saját értesülés nyomán helyszíni szemlét tartanak, ezt követően egy rövid határidőt szabnak meg a tulajdonosnak, hogy tegye rendbe lakóhelye környezetét, és ha ez nem történik meg, akkor megvonják tőle a lakhatási támogatást. Első lépésben három hónapra függesztenék fel a támogatás folyósítását.

A rendelettervezet szerint az új igénylők esetében még a támogatás odaítélése előtt tájékozódnak a helyszínen, hogy meggyőződjenek arról, rendben tartják-e lakókörnyezetüket. Kaposváron jelenleg mintegy háromezren kapnak az önkormányzattól lakásfenntartási támogatást.

Még több cikk támogatásokról:

Ha szeretnél többet tudni arról, mit takar pontosan a lakásfenntartási támogatás, mekkora összeget jelent, és te jogosult vagy-e rá, kattints ide!

Ezt is szeretjük