Vastag és makacs zsírfoltok a konyha falán? Így tüntesd el gyorsan, maró vegyszerek nélkül
A csúnya, zsírfoltos fal ismét ragyogó és tiszta lehet ezzel a házi megoldással.

GettyImages-1345647958
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A főzés egyfelől mindennapi, szükséges tevékenység, másfelől viszont élvezet is a konyhában alkotni. A munka azonban csak akkor lehet örömteli, ha a terep makulátlanul tiszta.

Nagyon lehangoló látványt nyújt, ha a korábbi főzések után zsírfoltos marad a tűzhely feletti csempe. Ezeket a foltokat hagyományos mosogatószerrel nem mindig sikerül eltávolítani, de van rá sokkal hatékonyabb megoldás.

Így takarítsd le a foltokat

A szennyeződések makacsak vagy régebbiek, próbálkozhatsz erősebb szerekkel, amelyeket a boltokban árulnak, ám ha a vegyszerekkel szemben a házi megoldások híve vagy, jól fog jönni egy mesteri házi keverék receptje.

Mi kell a házi készítményhez?

A felülettisztító pasztához mindössze két összetevő kell: 2-3 szem citrom és borkősav (a bórsav nátriummal alkotott sója). Utóbbit patikában és háztartási boltokban is beszerezheted.

Így készítsd el!

Nyomd ki a citromok levét, és kanalazz bele annyi borkősavat, hogy kenhető pasztát kapj. Alaposan keverd el az összetevőket!

A cikk az ajánló után folytatódik

Hogyan használd?

Egy vizes törlőruha segítségével vidd fel a csempefelületre. Hasznos, ha egy kis ideig állni hagyod. Végül körkörös mozdulatokkal tisztítsd le a foltokat, és zárj egy tiszta vizes áttörléssel.

Jó tudni, hogy minél hamarabb szabadulsz meg a foltoktól, annál kevesebb lesz velük a gondod, hiszen az újabb és újabb főzésekből származó gőz és további szennyeződések még inkább megnehezítik a későbbi takarítást. Egy friss folt mindig könnyebben távolítható el, mint egy többhetes.

Házi súrolókrém receptje

A következő cikkben egy olyan súroló elkészítését olvashatod el, melyet hosszabb ideig is tárolhatsz otthon.

(Képek: Getty Images.)

Ezt is szeretjük