Vastag és makacs zsírfoltok a konyha falán? Így tüntesd el gyorsan, maró vegyszerek nélkül

A csúnya, zsírfoltos fal ismét ragyogó és tiszta lehet ezzel a házi megoldással.

GettyImages-1345647958

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A főzés egyfelől mindennapi, szükséges tevékenység, másfelől viszont élvezet is a konyhában alkotni. A munka azonban csak akkor lehet örömteli, ha a terep makulátlanul tiszta.

Nagyon lehangoló látványt nyújt, ha a korábbi főzések után zsírfoltos marad a tűzhely feletti csempe. Ezeket a foltokat hagyományos mosogatószerrel nem mindig sikerül eltávolítani, de van rá sokkal hatékonyabb megoldás.

Így takarítsd le a foltokat

A szennyeződések makacsak vagy régebbiek, próbálkozhatsz erősebb szerekkel, amelyeket a boltokban árulnak, ám ha a vegyszerekkel szemben a házi megoldások híve vagy, jól fog jönni egy mesteri házi keverék receptje.

Mi kell a házi készítményhez?

A felülettisztító pasztához mindössze két összetevő kell: 2-3 szem citrom és borkősav (a bórsav nátriummal alkotott sója). Utóbbit patikában és háztartási boltokban is beszerezheted.

Így készítsd el!

Nyomd ki a citromok levét, és kanalazz bele annyi borkősavat, hogy kenhető pasztát kapj. Alaposan keverd el az összetevőket!

A cikk az ajánló után folytatódik

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist, médiaszemélyiség lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal? Hogyan lehet feldolgozni az életünkben felmerülő elakadásokat? Miért káros, ha mindig arra fókuszálunk, hogy mindenki szeressen bennünket? Hogyan békéljünk meg saját tökéletlenségünkkel? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Hogyan használd?

Egy vizes törlőruha segítségével vidd fel a csempefelületre. Hasznos, ha egy kis ideig állni hagyod. Végül körkörös mozdulatokkal tisztítsd le a foltokat, és zárj egy tiszta vizes áttörléssel.

Jó tudni, hogy minél hamarabb szabadulsz meg a foltoktól, annál kevesebb lesz velük a gondod, hiszen az újabb és újabb főzésekből származó gőz és további szennyeződések még inkább megnehezítik a későbbi takarítást. Egy friss folt mindig könnyebben távolítható el, mint egy többhetes.

Házi súrolókrém receptje

A következő cikkben egy olyan súroló elkészítését olvashatod el, melyet hosszabb ideig is tárolhatsz otthon.

Így készül az egyik legjobb házi súrolókrém: vegyszermentes, mégis erős megoldás

Keverj magadnak házi súrolóport a vegyszerek használata helyett!

Elolvasom

(Képek: Getty Images.)

Ezt is szeretjük