Kipróbáltuk! Ezek a leghatékonyabb ablaktisztító szerek

Csíkmentes, tükörtiszta üvegek

Percek alatt végzel a suvickolással.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Úgy tűnhet, mintha csak nemrégiben estünk volna túl a tavaszi ablakpucoláson, máris itt az ősz, amikor az esős idő beköszönte előtt, az utolsó napsugarakat kihasználva érdemes ismét megtisztítani az üvegtáblákat.

Tudjuk, hogy ez a munka valószínűleg nem tartozik a kedvenc elfoglaltságaid közé, ezért teszteltük a legnépszerűbb ablakmosó szereket, melyekkel néhány mozdulattal, csíkok nélkül tisztíthatod meg az ablakokat, így percek alatt letudhatod az őszi nagytakarítás javát.

Denk Mit ablaktisztító

A DM saját márkás terméke nem véletlenül sokak kedvence: egyrészt nagyon kedvező az ára, másrészt a teljesítményével is meg voltunk elégedve, ár-érték arányban verhetetlen.

Az ablaküvegen és a tükrön talán egy kicsit gyengébben teljesített, mint a drágább társai, de egy kis rutinnal, jó minőségű papírtörlővel és gyors munkával szép, csíkmentes eredményt lehet elérni, csempetisztításban pedig egyszerűen remekelt. Mivel jól oldja a zsíros szennyeződéseket, nekünk néhány konyhai felületen is bevált, a műanyagon például kifejezetten jól működik.

Clin Multi Shine

Az ablakmosás nem egy olyan munka, amit minden héten elvégeznél, ezért az ablaktisztító folyadékok az év legnagyobb részében csak a szekrény mélyén pihennek.

A Clin Multi Shine azonban annyira sokoldalú, hogy a mindennapi takarítás során is hasznát veheted.

Amellett, hogy teljesen elégedettek voltunk az üvegtisztító teljesítményével, a Multi Shine a bőrkanapé és a konyhaasztal szennyeződéseit is eltávolította, ráadásul finom csillogást is adott a felületeknek.

Tapasztalataink alapján beváltja, amit a címke ígér: egyetlen mozdulattal, csíkok nélkül eltünteti a port, az ujjlenyomatokat és az ételfoltokat az üvegről, fáról, fémről, műanyagról, bőrről, kőről, a tévé- és számítógép-képernyőkről.

Ne fújj túl sok ablaktisztító folyadékot az üvegre! Ha kell, pattintsd le a szórófej elején lévő szűrőt, majd tartsd a tisztítószert nagyjából fél méterre az ablaktól, és így permetezd be. Ha túl sok ablakmosót viszel fel az üvegre, száradás után csíkos marad.

Frosch ablaktisztító spiritusszal

A Frosch termékeit azért szeretjük, mert igyekeznek minél környezetkímélőbb, nagy arányban lebomló termékeket előállítani, miközben a minőségre is odafigyelnek, ezért remek kompromisszumot kínálnak, ha nem akarsz választani a könnyű házimunka és az ökogondolkodás között.

Az ablaktisztítójukhoz spirituszt adtak, ami lényegében alkohol, ennek is köszönhető, hogy feloldja a zsíros szennyeződéseket, de még a nikotinfoltokat is, és gyorsan, csík nélkül szárad.

Nagy előnye továbbá, hogy sem foszfátot, sem formaldehidet nem tartalmaz, és 98%-ban lebomlik, így a hagyományos tisztítószerekhez képest kevésbé terheli a környezetet.

Clin Window & Glass, alma illattal

A hozzáadott alkoholnak köszönhetően a Clin Window & Glass eltünteti a port, az ujjlenyomatokat és az utcai szennyeződéseket, így az ablaktáblák megtisztítására éppúgy használhatod, mint az üveg dohányzóasztalka, az autóablak vagy akár a fényes felületű csempe tisztítására.

Általános tisztításkor pattintsd le az előlapot, így kevés, de megfelelő mennyiséggel terítheted be az üveget, míg a makacsabb szennyeződésekkor, például szappanfoltok esetében hajtsd vissza a szórófej elejét, így habot fújhatsz a foltra.

A Henkel ablaktisztítója mindkét esetben szépen, csíkok nélkül dolgozik, ám ami miatt felkerült a listánkra, az a finom, édes almaillat: ha nem szereted az alkohol szagát, mindenképpen ezt az ablaktisztítót ajánljuk.

Ezt is szeretjük