A legerősebb WC-tisztítók vízkő, baktériumok, kellemetlen szagok ellen

Ha a megfelelő tisztítószereket választod, anélkül is megtisztíthatod a WC-t, hogy a kagylóba nyúlnál.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A WC-tisztítás a szükséges rosszak egyike. Valószínűleg neked sem ez a legkedvesebb elfoglaltságod, mégsem árt egy kevés időt szakítanod rá, hogy ne csak látszólag és ne csak bizonyos helyeken legyen tiszta a mellékhelyiség.

Az alábbi tisztítószerek segítségével súrolás nélkül, gyorsan és higiénikusan távolíthatod el a vízkövet a kagylóból, a baktériumokat az ülőkéről, és még a kellemetlen szagokat is megszüntetheted.

Denk mit fertőtlenítő törlőkendő

Ha folyton elfelejted, hogy melyik törlőronggyal szoktad a WC-kagylót és melyikkel a mosdót takarítani, vagy egyszerűen csak nem szereted ugyanazzal a ruhával tisztítani a WC peremét és az ülőkét, a dm saját márkás, kifejezetten a higiénikus WC-tisztításra kifejlesztett kendője egy pillanat alatt megoldja a gondjaidat.

A nedves törlőkendővel fertőtlenítheted a WC külső részeit és az ülőkét, használat után pedig egyszerűen kidobhatod - a rajta összegyűlt bacikkal együtt. A kendőket egyesével csomagolták, így utazáskor is nagy hasznát veheted az instant tisztaságnak. A 15 darabos csomag ára 429 forint*.

Domestos Zero Vízkő

A Domestos termékcsalád talán legerősebb tagja valóban a makacs, hosszú évek alatt lerakódott vízkő eltávolítására szolgál.

Rendkívül erős összetevői miatt a WC-kagylón kívül más felületen nem is alkalmazható, ott azonban azokat a szennyeződéseket is eltünteti, amelyek létezésébe már egészen bele is törődtél. Mivel nagyon sűrű, több centiméterrel a vízszint alatt is aktív marad, és nem pusztán kifehéríti, de az utolsó morzsáig el is tünteti a makacs vízkövet és a benne megtapadó baktériumokat.

A kék, zöld vagy éppen pink változat a hosszan tartó, friss illatról is gondoskodik. A Domestos Zero Vízkő hátránya amellett, hogy rendkívül erős vegyszer, az ára.

Egy flakon 600-800 forintba* kerül, ám ha a WC már nagyon rossz állapotban van, mindenképpen ezt a tisztítószert javasoljuk - a menthetetlennek hitt kagylót is képes 20 perc alatt, súrolás nélkül is újjávarázsolni.

Harpic Power Plus WC-tisztító gél

A kacsacsőrű tisztítószer sok fertőtlenítővel ellentétben nemcsak kifehéríti, de meg is szünteti a vízkövet, így felszámolja a benne megtelepedett baktériumtanyákat is. Speciális Duraguard összetevőjének köszönhetően nemcsak megtisztítja a kagylót, de bevonatot képez rajta, így megakadályozza a szennyeződések későbbi lerakódását, több mint száz lehúzás után is.

A Harpic WC-tisztító 750 milliliteres kiszerelésben kapható, körülbelül 400 forintért. Erős tisztítótulajdonsága, kellemes, friss illata és kedvező ára miatt ideális választás a WC mindennapi takarításához.

Max San fertőtlenítő spray

Szintén a WC külső részeinek fertőtlenítésére használhatod a Max San spray-t. A praktikus kiszerelésnek köszönhetően gyorsan és egyszerűen alkalmazhatod, ráadásul a legeldugottabb zugokba is spriccelhetsz a tisztítószerből.

A Max San termékcsalád tagjai nem tartalmaznak klórt, mégis elpusztítják a baktériumokat, és 48 órán át meg is akadályozzák az újraszaporodásukat. A kellemes illatú tisztítószert természetesen nemcsak a WC-ben, de más, gyakran érintett apróbb tárgyakon, például kilincseken vagy telefonkagylókon is használhatod.

Ultra Szavo WC-tisztító

A jól ismert márka megújult köntösben, de a régről megszokott hatékonysággal került a boltok polcaira. Az Ultra Szavo WC-tisztító kétféle csomagolásban is kapható, a lila dobozos változatot egzotikus illata, a fekete dobozost pedig különösen erős tisztító tulajdonsága különbözteti meg a többi tisztítószertől.

A WC-tisztító egyedülálló összetétele nemcsak a rozsdát és a vízkövet, de a mélyen lerakódott szennyeződéseket is hatékonyan eltávolítja a szaniterkerámiáról, mindezek mellett pedig kellemes illatot hagy maga után. A 750 milliliteres kiszerelés ára 400 forint*.

*Az interneten fellelt, tájékoztató jellegű árak.

Ezt is szeretjük