Így lesz újra feszes és csinos a kinyúlt pulóver: egyszerű házi praktika kell hozzá

Nem kell lemondanod a kedvenc pulcsidról, ha kinyúlt, néhány trükkel újra feszessé válhat.

Kinyúlt pulóver feszesítése
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Kinyúlt a kedvenc pulóvered? Ne csüggedj: egy házi módszerrel könnyen megoldható a feszesítése.

Kár lenne félretenni a szeretett darabot, hiszen most jött el a vékonyabb kötöttek ideje. Csak vedd elő a hajszárítód, és próbáld ki a pofonegyszerű praktikát.

Kinyúlt pulóver feszesítése

Arról már hallhattál, hogy a kötött pulcsik könnyen összemehetnek, ha túl forró vízben mossa őket az ember. Ez az, ami segíthet a nyúlt ruhadarabon. A technikát csak műszálas pulóveren alkalmazd, gyapjú- vagy kasmírfelsőn ne!

Engedj forró vizet egy lavórba, és áztasd be az előzőleg már kimosott pulcsit. Gondoskodj róla, hogy ellepje a víz, de csak addig hagyd benne, míg az el nem kezd hűlni.

Ha a víz hűlni kezdett, vedd ki a pulcsit, és óvatosan nyomkodd ki belőle a vizet. Segít, ha egy puha törölközőbe fogod, és úgy nyomkodod az anyagot.

Végül vedd elő a hajszárítót, és állítsd magas hőfokra, majd teregetés helyett azzal szárítsd meg a pulcsid. Ha már száraz, tedd félre, hogy teljesen kihűljön, és csak azután vedd fel. Vigyázz: amennyiben túl korán bújsz bele, akkor a még meleg pulcsi újra, akár még jobban is kinyúlhat.

Mire figyelj, hogy a pulcsi ne nyúljon ki?

A megelőzés, mint mindig, ez esetben is áldásos dolog. Ha figyelsz néhány apróságra, a kötött pulóvered tovább marad szép, és megtartja formáját.

Fontos, hogy azt mindig kötött ruhához alkalmas, kímélő programon mosd, de még okosabb, ha kézzel végzed a műveletet. Jó, ha az anyagot kímélő mosószert használsz. Szárítsd fektetve a kötött pulóvert: ha lógatva szárítod, az el fogja veszíteni eredeti fazonját.

A szekrényben mindig hajtogatva, és ne vállfán lógatva tárold ezeket a ruhaneműket. A fel- és levétel mindig óvatosan történjen: figyelj oda, hogy a pulcsit ne nyújtsd feleslegesen. Végül pedig, soha ne vegyél fel enyhén nedves pulóvert. Ha mégis, nemcsak megfázhatsz, de ki is nyúlhat a választott darab.

Mit nem szabad szárítógépbe tenni?

A következő holmikat ne szárítsd gépben: roncsolja az anyagukat.

6 dolog, amit soha ne tegyél be a szárítógépbe: teljesen tönkremegy az anyaguk

A szárítógép praktikus, de van olyan ruha, amit tönkretehet.

Elolvasom

(Képek: Getty Images.)

Ezt is szeretjük