6 dolog, amit soha ne tegyél be a szárítógépbe: teljesen tönkremegy az anyaguk

A szárítógép praktikus, de van olyan ruha, amit tönkretehet.

GettyImages-1279532370

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Pillangó forma, fűtőtestre akasztható vagy épp felfelé nyitható - sokféle ruhaszárító alkalmatosság létezik, amelyekre a nedves ruhákat teríthetjük. Ezek azonban helyigényesek, ráadásul időbe is telik, mire az egyes darabok megszáradnak.

Sokkal praktikusabb megoldás ruhaszárító gépet használni, mely a fürdő vagy ritka esetben a mosókonyha egy szegletében kaphat helyet. Ugyan ez a masina némi energiát használ, nagyon hasznos, ha az ember nem szeretne egy napot várni, amíg megszáradnak a holmijai, és nem akar két-három ruhaszárítót kerülgetni egy nagymosás után.

Mit nem szabad a szárítógépbe tenni?

Hasznos megoldás létére a szárítógép nagy bajt is csinálhat, hiszen nem minden típusú ruha viseli jól, ha a gépbe kerül. Az aranyszabály az, hogy minden egyes ruha címkéjét meg kell vizsgálni: ha aszerint a darab nem szárítható gépben, akkor nem szabad vele kísérletezni.

GettyImages-1294897851

A következőkön minden bizonnyal ezt olvashatod: ezeket mindenképpen érdemes hagyományos módon, a levegőn szárítani.

Fürdőruha - a fürdőruha viselése a nyári időszakban gyakori, de sokan a többi évszakban is szívesen látogatják az uszodákat, és akár nap nap után szükségessé válik, hogy kimossák fürdőruhájukat. Jó tudni, hogy ezeket a ruhadarabokat nem szabad szárítógépbe tenni, hiszen bármi, ami spandexből készül, az megtörik, és elveszíti a rugalmasságát a szárítógép hatására.

Sportruházat - hasonlóan a fürdőruhákhoz, a bicikliző- és egyéb sportruházatok anyaga is tönkremegy a szárítógéptől, ha spandexanyagból vannak.

Melltartók - tudjuk, hogy a melltartók, ahogyan a fehérneműk általában, finom anyagból készülnek, csipkéjük, díszítésük sérülékeny. Fontos, hogy ezek se kerüljenek a szárítógépbe, mivel több alkalom után egyre csak veszítenek szépségükből, ráadásul a bennük lévő szivacs is elveszíti a formáját a gép hatására.

A cikk az ajánló után folytatódik

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal, tökéletlenségünkkel? Hogyan dolgozzuk fel az életünkben felmerülő elakadásokat? 

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Harisnyák - mindenki tapasztalta már, hogy milyen érzékenyek a harisnyák - elég egy rossz mozdulat, és máris felszaladnak a szemek. Ha ezek a finom darabok a szárítógépbe kerülnek, pillanatok alatt baleset érheti. Jobb, ha a szabad levegőn, minden felesleges erőhatástól mentesen száradnak.

Bármi, ami strasszos vagy flitteres - a ragyogó díszítéssel ellátott holmik rendkívül rosszul viselik a szárítógépet. A flitterek leszakadozhatnak, a strasszok felválhatnak az anyagról. Ezeket a ruhákat alapvetően kímélő kézi mosással érdemes kimosni, és még a centrifugától is jobb távol tartani. Enyhe kinyomkodás után kerüljenek biztonságos terepre, a hagyományos ruhaszárítóra.

Ezektől megy tönkre a mosógép

Ne csak a ruhákra, a mosógépedre is vigyázz: ezektől a gyakori szokásoktól hamarabb tönkremegy a háztartási eszköz!

Egykettőre tönkremegy a mosógép, ha erre nem figyelsz: 4 gyakori hiba, ami lerövidíti az életét

A mosógép érzékeny szerkezet, érdemes vigyázni rá, hogy minél tovább működőképes maradjon.

Elolvasom

(Képek: Getty Images.)

Ezt is szeretjük