6 dolog, amit soha ne tegyél be a szárítógépbe: teljesen tönkremegy az anyaguk

A szárítógép praktikus, de van olyan ruha, amit tönkretehet.

GettyImages-1279532370
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Pillangó forma, fűtőtestre akasztható vagy épp felfelé nyitható - sokféle ruhaszárító alkalmatosság létezik, amelyekre a nedves ruhákat teríthetjük. Ezek azonban helyigényesek, ráadásul időbe is telik, mire az egyes darabok megszáradnak.

Sokkal praktikusabb megoldás ruhaszárító gépet használni, mely a fürdő vagy ritka esetben a mosókonyha egy szegletében kaphat helyet. Ugyan ez a masina némi energiát használ, nagyon hasznos, ha az ember nem szeretne egy napot várni, amíg megszáradnak a holmijai, és nem akar két-három ruhaszárítót kerülgetni egy nagymosás után.

Mit nem szabad a szárítógépbe tenni?

Hasznos megoldás létére a szárítógép nagy bajt is csinálhat, hiszen nem minden típusú ruha viseli jól, ha a gépbe kerül. Az aranyszabály az, hogy minden egyes ruha címkéjét meg kell vizsgálni: ha aszerint a darab nem szárítható gépben, akkor nem szabad vele kísérletezni.

GettyImages-1294897851

A következőkön minden bizonnyal ezt olvashatod: ezeket mindenképpen érdemes hagyományos módon, a levegőn szárítani.

Fürdőruha - a fürdőruha viselése a nyári időszakban gyakori, de sokan a többi évszakban is szívesen látogatják az uszodákat, és akár nap nap után szükségessé válik, hogy kimossák fürdőruhájukat. Jó tudni, hogy ezeket a ruhadarabokat nem szabad szárítógépbe tenni, hiszen bármi, ami spandexből készül, az megtörik, és elveszíti a rugalmasságát a szárítógép hatására.

Sportruházat - hasonlóan a fürdőruhákhoz, a bicikliző- és egyéb sportruházatok anyaga is tönkremegy a szárítógéptől, ha spandexanyagból vannak.

Melltartók - tudjuk, hogy a melltartók, ahogyan a fehérneműk általában, finom anyagból készülnek, csipkéjük, díszítésük sérülékeny. Fontos, hogy ezek se kerüljenek a szárítógépbe, mivel több alkalom után egyre csak veszítenek szépségükből, ráadásul a bennük lévő szivacs is elveszíti a formáját a gép hatására.

A cikk az ajánló után folytatódik

Harisnyák - mindenki tapasztalta már, hogy milyen érzékenyek a harisnyák - elég egy rossz mozdulat, és máris felszaladnak a szemek. Ha ezek a finom darabok a szárítógépbe kerülnek, pillanatok alatt baleset érheti. Jobb, ha a szabad levegőn, minden felesleges erőhatástól mentesen száradnak.

Bármi, ami strasszos vagy flitteres - a ragyogó díszítéssel ellátott holmik rendkívül rosszul viselik a szárítógépet. A flitterek leszakadozhatnak, a strasszok felválhatnak az anyagról. Ezeket a ruhákat alapvetően kímélő kézi mosással érdemes kimosni, és még a centrifugától is jobb távol tartani. Enyhe kinyomkodás után kerüljenek biztonságos terepre, a hagyományos ruhaszárítóra.

Ezektől megy tönkre a mosógép

Ne csak a ruhákra, a mosógépedre is vigyázz: ezektől a gyakori szokásoktól hamarabb tönkremegy a háztartási eszköz!

(Képek: Getty Images.)

Ezt is szeretjük