8 kertiút-burkolat, ami sokkal izgalmasabb, mint a sima beton: divatosak és mutatósak
A kert útjai a virágágyások szépségével vetekedhetnek, ha valami különlegeset választasz.

covkep
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A kert szépítgetésében sok minden sorra jön: kellenek bele szép virágok, dús fű, változatos sövénynövények, és persze bútorok is a kényelmes pihenés érdekében.

Ne feledkezzünk el a kerti utakról sem, melyek azt a célt szolgálják, hogy még eső után, nedvesebb időben is úgy sétálhassunk végig a kerten, hogy ne legyünk nyakig sarasak. Az utak segítenek átláthatóbbá, átjárhatóbbá tenni a kertet, felszámolva a kaotikus dzsungelhangulatot. Előfordul, hogy egy-egy kertben csupán dekorációs okból helyeznek el utakat. Érdemes olyat kiépíteni, ami a céljának megfelelően stabil lesz.

8 ötlet a kerti utak kialakításához

Természetesen nemcsak a funkció a fontos, ha valaki álomudvarra vágyik. Mivel egy egyszerű betonút nagyon bele tud rondítani az összképbe, dekoratívabb megoldásban is gondolkodhatunk. Az utak fa-, kavics- vagy épp palaburkolattal is kirakhatók, és nemcsak jól fognak kinézni, hanem az egész világon egyediek is lesznek. Aki maga készíti a kertiút-burkolatát, egy kellemes és relaxáló otthoni tevékenységre is belépőjegyet kap. A következő képeken nyolcféle megoldást mutatunk be, melyek esetében a lapok, illetve kavicsok egyszerűen a talajba süllyesztendők. Ez csak úgy sikerülhet, ha a talaj kissé nedves és kellőképpen puha. Az elemek közt lévő hézagok igény szerint kaviccsal, murvával vagy füvesítéssel tölthetők ki.

Ezt is szeretjük