Így marad a kávé hetekig olyan friss, mint amikor kibontottad: 3 működő tipp a helyes tároláshoz

A kávé akkor az igazi, ha friss és zamatos, így sok múlik a tárolás módján is.

Kávétárolás
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Frissen bontva a kávénak igéző az aromája, érezni frissességét, erejét. Igazán bosszantó, mikor egy idő múlva már nyoma sincs ennek.

A National Coffee Association (Nemzetközi Kávészövetség) szerint a kávét légmentesen záródó edényben a legjobb tartani. Fontos, hogy ez a tároló átlátszatlan legyen, mert így nem éri fény. Keress egy hűvös helyet a konyhában a tárolására - a tűzhelyhez túl közel lévő kamrában vagy a napfényben fürdő munkalapon felmelegedhet.

A kávé tárolása

Gyakran olyan tárolókban árulják a kávét, amelyek nem hosszú távú raktározásra lettek kitalálva. Hazavitel után érdemes a kávét légmentesen lezárható tetővel ellátott fémdobozba helyezni.

Ha van egy zacskó kávébabod vagy őrölt kávéd, de nincs mibe tenned, zárd le a tetejét egy zacskózáró csipesszel, vagy tekerd össze szorosan egy befőttes gumival. Ezután tedd a tasakot egy lezárható műanyag zacskóba.

A kávé a fagyasztóba is kerülhet

A kávé akár fagyasztóba is tehető, a legnagyobb kávérajongók szeretik így frissen tartani az aromákat. Ám néhány buktatója van a dolognak. Ha a zacskóban levegőt kap, az íz- és állagváltozást eredményezhet, ráadásul az egyéb szagokat is magába szívhatja. A nedvesség is a friss kávé ellensége, és ha minden reggel kiveszi az ember a kávéval teli zacskót, majd visszateszi, az elősegítheti a páralecsapódást.

GettyImages-603216467
Fotó: Ben Monk / Getty Images Hungary

Viszont ha a helyes lépéseket teszed, akkor akár egy hónapig is frissen tarthatod a kávét. Oszd el egyenlően kimért porciókra, és akkora zacskóba vagy dobozkába tedd, amibe pont belefér, így helyezd a fagyasztóba. Ezáltal elkerülhető a nedvesedés is. Arra is figyelni kell, hogy amennyire lehetséges, légmentesen lezárható legyen a zacskó.

Máshogy öntötte a tejet a kávéba, gyönyörű eredménye lett

A kávé művészete nem csak a baristák kiváltsága: sokszor a véletlennek köszönhetően bárkinél kialakulhat.

Máshogy öntötte a tejet a kávéba, gyönyörű eredménye lett: csak a véletlennek köszönhetőek ezek a fotók

Nézegess képeket!

Elolvasom

(Képek forrása: Getty Images.)

Ezt is szeretjük