Így maradnak hosszú ideig frissek a zöldségek!
Hasznosak, praktikusak, és még a konyhád hangulatát is feldobhatod velük. Kitűnő helyek a zöldségeknek.
Van, aki a hűtőt választja, van, aki kosarakat használ, de abban mindenki egyetért, hogy a zöldségeket nem könnyű tárolni.
Műanyag dobozban vagy zacskóban könnyen rothadásnak indulhatnak, a szabad levegőn pedig idő előtt fonnyadni kezdenek.
A megoldás nem más, mint néhány olyan tárolóedény beszerzése, melyet kifejezetten zöldségek tárolására találtak ki. Az alábbiakkal például biztosan frissen tarthatod a zöldségeket, ráadásul még a konyhád hangulatát is feldobják.
Terrakotta otthon a fokhagymáknak
A mediterrán stílus legkedveltebb anyaga az égetett kerámia, melyet mázazva és anélkül is felhasználnak burkolatok készítésére, de edények gyártásához is. A terrakotta nagy előnye, hogy porózus szerkezeténél fogva szellőzik, és jó hőszigetelő tulajdonságokkal is bír. Éppen ezért kitűnő tároló készíthető belőle például a fokhagymáknak is.
A Sodrófa.co.hu terrakotta fokhagymatárolóját további lyukakkal is ellátták az edény alján, hogy a zöldségek jól szellőzzenek, és ne penészedjenek be.
A két füllel és egy kis tetővel rendelkező, praktikus tárolót ráadásul el sem kell rejtened, hiszen mutatós dísze lehet a konyhádnak.
Ára: 1470 forint.
Zöldségek klasszikus angol stílusban
Ahogy a fokhagymák esetében, úgy a vöröshagymák tárolásánál is jó, ha azokat hűvös helyen tartod, és egyben biztosítod számukra a megfelelő szellőzést. Az agyag- és kerámiaedényben való tárolás előnyeit már ősidők óta ismeri az ember, a mai napig keresettek a mázas vagy máz nélküli, díszes cserépedények.
A Bulters kínálatában is találtunk egy kitűnő tárolóedényt, ami nemcsak praktikus otthona lehet a zöldségeknek - a vöröshagymán kívül krumplit vagy éppen sárgarépát is tarthatsz benne -, de egyben dísze is a konyhádnak.
A krémszínű mázzal bevont kerámiaedény mellé a Butlers rizs-, fűszer- és fűszernövénytartót, valamint többek között olaj- és ecetkiöntőt is kínál.
Ára: 4490 forint.
Fűszernövények mindig frissen, mindig kéznél
Minden háziasszony álma egy kis konyhakert, ahol frissen nő a rozmaring, az oregánó, a bazsalikom, fürtökben lógnak az apró paradicsomok, és akár még néhány különleges chilipaprika is megél. Sajnos azonban a többségnek be kell érnie a szárított fűszerekkel és a bolti chilipaprikával, illetve a nagyobb áruházakban kapható, cserepes fűszernövényekkel, melyek frissek ugyan, de élettartamuk csupán néhány nap.
Ha azonban a vásárlás után rögtön leszeded a friss ágakat, és egy ügyes kis tárolóban tartod őket, hosszabb ideig lesznek kéznél a friss fűszerek. Ehhez a legjobb megoldást a Kookta fűszernövénytartója kínálja. A Cuisipro belsejében - mely még spárga tárolására is alkalmas - az ágacskák egy kerek kis tálcán támaszkodnak, mely kihúzható, így a fűszerek könnyen hozzáférhetőek.
A tálca lyukacsos, így, ha az edénybe vizet is töltesz, a fűszerek még tovább frissek maradnak.
Ára: 8200 forint.
Plusz néhány hasznos tanács
A zöldségek frissességének megőrzéséről néhány apró figyelmességgel is gondoskodhatsz. A brokkolit és a karfiolt például mindig hűtőben tartsd, így akár öt napig is friss marad. Csak közvetlenül a felhasználása előtt mosd meg. A káposzta, a sárgarépa szintén zacskóban és a hűtőben tartva marad friss, akár két hétig is. A zellert csak éppen tartsd hideg víz alá, majd tedd lyukacsos zacskóban a hűtőbe, így egy hétig is megőrzi frissességét.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Az uborkát mosatlanul és zacskó nélkül tárold a hűtőben, míg a fejes salátát vizes konyharuhába csomagolva hűtsd. A keményebb paradicsomokat szobahőmérsékleten tárold, csak a puhábbakat tedd a hűtőbe. Mindig hibátlan, egészséges zöldségeket vásárolj, és arra is ügyelj, hogy ne legyenek túlérettek.
OLVASD EL EZT IS!
- tárolás
- garzon
Mindent elnyelő, keskeny szekrények a nappaliba
- garzon
- előszoba
4 ötletes, csodaszép, praktikus fogas
- vásárlás
- garzon