Vízköves, homályos üvegpoharak? Így lesznek ismét kristálytiszták egy házi módszerrel

A fakó poharak ismét kristálytiszták lesznek.

GettyImages-517873712
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Elmosogattad a poharat, de még az alapos csutakolás után is olyan, mintha nem érte volna sem víz, sem mosogatószer? Az egykor még szép üvegpoharak idővel homályossá, ködössé válnak, és ettől nagyon nehéz megszabadulni.

Felmerül a kérdés, mi történik az új korában még áttetsző felülettel. Egyfelől az idő vasfoga is szerepet játszhat, de a fő ludas mégis a kemény víz, aminek hatására a pohár gyakorlatilag vízköves lesz.

Így tisztítsd meg a poharat

Kézenfekvő ötlet az ecet használata, hiszen tudjuk, hogy ez a folyadék a fürdőszoba vízkőmentesítésben remek szolgálatot tesz. Áztasd ecetbe a poharat, majd negyedóra elteltével vedd ki, és töröld át ecetes ruhával, végül mosd el. Ha viszont egy izgalmasabb tippre vágysz, nincs otthon ecet, vagy nem bírod a szagát, a következő módszereket is kipróbálhatod.

Próbálkozz körömlakklemosóval! Önts egy keveset egy vattapamacsra, és csutakold át a poharak felületét. Fontos, hogy ne acetonmentes lemosót válassz, ugyanis a kulcsanyag éppen az aceton, mely magához vonzza a lerakodásból származó magnézium- és kalciumionokat.

Végül próbálkozhatsz egy házi keverékkel is. Készíts pasztát sütőporból, vízből és finomított sóból. Elegyítsd a száraz összetevőket, majd tegyél annyi vizet a mixhez, hogy krémes állagot nyerj. Végül egy törlőruha segítségével csutakold át a poharakat, és mosd el a szokásos mosogatószereddel.

A cikk az ajánló után folytatódik

Extra tippként két ötletet is adunk: mosogatás után mindig töröld szárazra a poharakat, így a vízkövesedés nem indul el olyan hamar, és öblíts mindig meleg vízzel, hogy az esetlegesen a felületen maradt cseppek is hamar elillanjanak az üvegről.

Így tisztítsd meg a vízforralót

A forraló is könnyen vízköves lesz, de nem kell darabosan innod a kávét: takarítsd meg egy egyszerű házi módszerrel!

Ezt is szeretjük