Házi vasaláskönnyítő folyadék egyszerűen: gyorsan kisimul minden anyag, ha befújod vele a ruhákat

Csak egy spriccelőfejes flakon kell, hogy jól eloszlathasd a ruhán.

Vasaláskönnyítő folyadék házilag
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Blúzok, szoknyák, blézerek, nadrágok - rengeteg olyan ruhadarab van, ami mosás közben csúnyán meggyűrődik és vasalásra szorul.

Ezt a házimunkát azonban a legtöbben a hátuk közepére sem kívánják, különösen, ha nehezebben kezelhető textilek kisimításáról van szó. Az eddig fárasztó és vesződséges munka azonban könnyű is lehet a következő házi vasaláskönnyítő folyadékkal.

Így készül a vasaláskönnyítő folyadék

Bár az üzletekben is kapni olyan folyadékot, amely megkönnyíti a gyűrődések kisimítását, szükségtelen számottevő pénzt költeni rá, ha otthon is elkészíthető egy mix, ami tökéletesen kiváltja. Kulcshatóanyaga a keményítő.

A házi keverék előnye, hogy vegyi anyagoktól mentes, nem kerül bele például nátrium-lauroil-szarkozinát, nátrium-nitrit, sem polietilén glikol, mint a gyári verziók többségébe, és nincs benne szilikon, sem illatanyagok vagy tartósítószerek.

Elkészítés:

Csupán víz és kukoricakeményítő kell hozzá, tehát jóval olcsóbban jöhetsz ki, mint egy bolti vasaláskönnyítő megvásárlásával. Egy 1 kg-os csomag kukoricakeményítőből akár 90-100 adag folyadékot is készíthetsz.

Tégy két csésze vízhez másfél evőkanál kukoricakeményítőt, és alaposan keverd el. Végül töltsd a mixet egy spray-fejes flakonba. Ilyet vásárolhatsz például a hipermarketek kertészeti osztályán, vagy elmoshatsz egy kiürült tisztítószeres flakont is. Fontos, hogy alapos légy, nehogy a szer maradéka a ruhára, majd a bőrödre kerüljön.

Alkalmazás:

Körülbelül 20 cm-es távolságból szórd be a textilt, majd a szokásos módon vasald ki. Amennyiben egy-egy makacsabb gyűrődés is van az anyagon, azokat kétszeres mennyiséggel is kezelheted. Ha végeztél a vasalással, a folyadékot nem kell kiöntened. Szobahőmérsékleten akár hetekig is eláll. Fontos, hogy minden használat előtt alaposan rázd fel.

Így tisztítsd a laminált padlót

Nem mindegy, hogyan tisztítod a laminált padlót: korábbi cikkünkből megismerheted a helyes módszert, melytől még szebben ragyog a felület.

Így varázsolhatod fényessé és újjá a laminált padlót: 4 dolog, amit érdemes megcsinálni

A laminált padló úgy őrzi meg fényét, ha megfelelően ápolják.

Elolvasom
Ezt is szeretjük