5 briliáns porszívótrükk, amivel sokkal gyorsabb a takarítás: a nehezen elérhető helyekre is beférsz

A porszívózás egyszerűbb lehet, ha okosan használod az eszközt.

Porszívótrükkök
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Haladj a szoba belső felétől az ajtó felé, előbb a fenti, és csak azután a lenti részeken menj végig! A porszívózásnak e két alapvető szabályát sokan ismerik, és érdemes is észben tartani.

Ez azonban még nem minden. A munka akkor lesz igazán gyors és gördülékeny, ha az ember néhány trükköt is bevet. Gondoljunk csak a nehezen hozzáférhető helyekre, a sarkokra és az apró résekre. Ezeket általában csak hosszas vesződés árán sikerül portalanítani, de a következő praktikák segítenek előbb végezni.

5 briliáns porszívótrükk

Nem kell semmi bonyolultra gondolni, csupán egy-egy találékony ötletre, amelyek jól jönnek a takarításban. Néhány apró kellék szükséges, és bárki bevetheti őket.

porszivotrukk

Ebben segít egy tubus vége

Ha legközelebb kiürül egy csőrös végű tubus a háztartásban, ne dobd azonnal a szemétbe. Amennyiben az átmérője nagyjából azonos a porszívócső átmérőjével, akkor egy részét jól hasznosíthatod. Ilyen végűek például a cukormázas, egyes szószos tubusok, sőt lakásfelújítás után is maradhat egy csőrős végű tömítőanyag-adagoló. Szedd le a szűkülő véget, és nagyobbik felével illeszd a porszívócső végére. Ha nem illeszkedik tökéletesen, egy kis celluxszal fixálhatod. Ezzel a művelettel nyertél egy extra szűk porszívóvéget, amellyel kiválóan takarítható a klaviatúra, a barázdált felületek és a nehezen elérhető rések is.

WC-papír-guriga

A tubusvéghez hasonló segítséget nyújt a WC-papír-guriga is. Illeszd, szükség szerint ragasztószalagozd a porszívócső végére, majd nyomd össze úgy, hogy a vége szűkké váljon. Ez a megoldás jól jön, amikor a kanapé vagy a fotelek ülőfelületei és a karfák, illetve a háttámla között lévő, nehezen hozzáférhető részeket szeretnéd kitakarítani. Hasznosíthatod a hagyományos alumíniumradiátor portalanítása közben, de akár az ablakkeret leporszívózásakor is.

A cikk az ajánló után folytatódik

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Rövidebb cső

Van úgy, hogy az ember egy alig megközelíthető helyet takarít le. Ilyen alkalmakkor rendkívül zavaró a kilométeres hosszúságú porszívócső. Szedd szét, és rakd össze úgy a csövet, hogy csak egy bizonyos szakaszát hagyod meg. A rövidített csőbe nem fogsz belegabalyodni, nem versz le vele semmit, és nem hátráltatja majd a mozdulataid szabadságát.

A kis, kefés fej is hasznos

Noha a legtöbb embernek fogalma sincs, mi célból adnak a porszívóhoz egy mini méretű, kefés fejet, ennek nagyon jó hasznát lehet venni a takarításban. Paramétereinek köszönhetően kiválóan lehet vele manőverezni, így jó eszköz a polcfelületek portalanításában. Tisztítsd meg azokat és a rajta lévő könyveket is! A por nem száll szét a szobában, hanem egyenesen a gyűjtőzsákban fog landolni.

Beesett valami valahová?

Amennyiben egy apró tárgy, például egy parányi ékszer vagy gyerekjáték-tartozék esett be két bútor közé, az ágy mögé vagy más szűkebb helyre, ne mondj le róla: húzz egy zoknit a porszívócsőre, nyújtsd le, és pásztázd végig vele az érintett területet. A gép így garantáltan nem szippantja be a hiányzó darabot, csak felkapja, és az anyagon tartja, így az visszakerülhet a megfelelő helyére.

Milyen gyakran kell takarítani?

A szokások nem egyeznek, de jó tudni, mit mondanak a szakemberek: szerintük ilyen gyakran kell takarítani.

Milyen gyakran kell takarítani? A mikrobiológus összegezte a legfontosabb tudnivalókat

Mivel a kórokozók elszaporodnak, nem szabad sokáig halogatni a takarítást.

Elolvasom
Ezt is szeretjük