Pár száz forintos szer penész ellen: így használd a hintőport!
A hintőpor olcsó, és felszívja a nedvességet: így használd penész ellen!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A penész megjelenése a lakásban nem csupán esztétikai, de egészségügyi problémát is jelent, nem beszélve arról, hogy szinte bármely háztartást érintheti, a gombatelepek kialakulásához ugyanis nem kell több annál, mint hogy legalább 72 órán át minimum 75%-os páratartalom uralkodjon az adott helyiségben.

Amellett, hogy változtatsz bizonyos szokásaidon, és törekszel a megelőzésre, például ügyelsz a lakás ideális páratartalmára, és gyakrabban szellőztetsz, a legtöbb esetben a már kialakult penészfoltok eltüntetése sem lehetetlen feladat, használj bár speciális szereket, vagy akár különféle házi praktikákat, például ecetet.

Ha penészesek a könyvek

Míg azonban a falakról, az ablakkeretről vagy épp a fürdőszobacsempéről viszonylag egyszerűbb eltüntetni a penészt, bizonyos tárgyakat nem könnyű megmenteni tőle, elég például a nedves, nyirkos, dohos közeg miatt megpenészedő könyvekre gondolni.

Bár teljes mértékben nem lehet újjávarázsolni őket ezzel a praktikával sem, sokat javíthat az állapotukon, ha a lapok szétválasztása, ecsettel való leporolásuk és megszárításuk után babahintőporral szórod be őket - amit már két-háromszáz forintért megvehetsz -, állni hagyod egy-két órát, majd alaposan kirázod belőlük a port.

A hintőpor amellett, hogy felszívja a maradék nedvességet, és a kellemesebb illatról is gondoskodik, egyes típusait tekintve speciálisan fertőtlenítő és gombaölő hatással is rendelkezhet.

Így kell lemosni ecettel a penészfoltokat

Az ecet a leghatékonyabb házi szer penész ellen. Nézd meg képeken is, hogy használd!

Ezt is szeretjük