Csatornaszag van a fürdőben, és piszkos a kád? Egy meglepő szer fog segíteni!
Furcsa, de működőképes házi trükköt mutatunk.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Szinte megszámlálhatatlan mennyiségű házi praktika létezik, melyek mindegyike azt a célt szolgálja, hogy olcsóbbá és környezettudatosabbá váljon a házimunkához tartozó tevékenységek kivitelezése.

Az olyan népszerű segítőtársakon kívül azonban, mint amilyen például az ecet, a szódabikarbóna vagy épp a citromsav, léteznek elsőre talán furcsának tűnő megoldások is, melyek nem kevésbé hatékonyak.

Amellett például, hogy a babaolaj révén csillogóvá teheted a fürdőkádat, egy kevés krumplihéj pedig segít, hogy csíkmentes és ragyogó legyen az ablak, bármilyen hihetetlen is, egy borsónyi fogkrém is csodát tehet a takarítás során, a különféle felületeket ugyanis éppúgy képes megtisztítani, mint a fogakat.

Fontos azonban, hogy ne gél állagú terméket használj, hanem hagyományos verziót, mely finom kis szemcséket tartalmaz. Már egy kis mennyiség is alkalmas lehet arra, hogy a krómfelületeket megtisztítsd és fényesítsd vele, amihez csupán annyit kell tenned, hogy rákened az adott felületre, megdörzsölöd kicsit, majd fényesre törlöd.

Nemcsak a csaptelepet tisztíthatod azonban meg fogkrémmel, de magát a mosdókagylót, illetve a kádat is - ehhez tégy hasonlóan, mint előbbi esetben, azonban nagyobb mennyiségre is szükség lehet.

Mindemellett érdemes tudni, hogy a fogkrém akkor is segít, ha csatornaszag terjeng a fürdőszobában. Ha például a probléma forrását az jelenti, hogy a lefolyókban található szifonokban nincs elegendő víz, ami megakadályozza a szagok csatornából való visszaáramlását, miután engedtél a lefolyóba egy kevés vizet, érdemes egy kis fogkrémmel - az előbbiekben leírt módon - a lefolyó száját is megtisztítanod.

Ez kellemes illatot hagy majd maga után, leöblítés után pedig a lefolyóba is jut belőle, fontos azonban, hogy ez esetben nem olyan sűrű formában, hogy az önmagában is hozzájáruljon a dugulás kialakulásához.

Ezt is szeretjük