Hamar tönkremegy a mosógép, ha ezekre nem figyelsz: 4 gyakori hiba, ami lerövidíti az életét
A mosógép könnyen tönkremehet, ha nem vigyáz rá az ember használat közben.

GettyImages-941702146
beauty and style
Top olvasott cikkek

A háztartás egyik legfontosabb eszköze a mosógép, melynek sokszor csak akkor realizálódik a jelentősége, ha elromlik.

Valóban nagy terhet vesz le az ember válláról egy automata masina, hiszen dédanyáinkkal ellentétben már nem kézi erővel, fáradságos munkával, egynapos programként kell kitisztítani a ruhákat. A gép azonban csak úgy lehet hosszú távon is jó segítség a mosásban, ha ép, és jól működik.

4 hiba, amitől elromlik a mosógép

A következő négy hibát nagyon sokan elkövetik: ha tudatosan kerülöd őket, meghosszabbíthatod a szerkezet életét, és mosógépszerelőre sem lesz szükség.

1. Ha nincs tisztítva a szűrő

A mosógépszűrőn rengeteg szennyezett víz és mosószer keresztüláramlik, ezért időről időre szükség van annak kitakarítására. Ha valaki ezt elmulasztja, számíthat rá, hogy a gépe felmondja a szolgálatot.

2. Menet közbeni kapcsolgatás

A programtábla érzékeny műszer, azt nem szabad meggondolatlanul kapcsolgatni. Különösen nem akkor, amikor egy bizonyos program már elindult. A menet közbeni kapcsolgatás összezavarja a mosógép működését, elronthatja annak vezérlését.

A cikk az ajánló után folytatódik

3. Vízlágyító mellőzése

Magyarországon sok településen kemény a víz, mely lerakódást okozhat a mosógép bizonyos alkatrészein. A vízlágyító segít ezt megakadályozni, így a szerelő is távol tartható, a pénz pedig a zsebben marad.

4. Mennyi ruha kerülhet a gépbe?

Minden mosás előtt mérlegelni kell, hogy a mosni kívánt holmi kitisztításához megfelelő-e a mosógép kapacitása. A mosnivaló súlya nem haladhatja meg a maximális töltetsúlyt, és az sem jó, ha oda nem illő dolgok kerülnek a mosógépbe. Ha valami túl nehéz, esetleg nemcsak súlyos de kemény is, azzal az ember túlhajszolhatja a gépet, sőt annak belsejét jókora ütések érik, ami csúnya kiképzést jelent a szerkezetének.

Te kimosod az új ruhát?

Sokan mosás nélkül veszik fel, de első viselés előtt fontos lenne kimosni az új holmikat. Következő cikkünk elárulja, miért.

Ezt is szeretjük