Hamar tönkremegy a mosógép, ha ezekre nem figyelsz: 4 gyakori hiba, ami lerövidíti az életét

A mosógép könnyen tönkremehet, ha nem vigyáz rá az ember használat közben.

4 hiba, amitől tönkremegy a mosógép
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A háztartás egyik legfontosabb eszköze a mosógép, melynek sokszor csak akkor realizálódik a jelentősége, ha elromlik.

Valóban nagy terhet vesz le az ember válláról egy automata masina, hiszen dédanyáinkkal ellentétben már nem kézi erővel, fáradságos munkával, egynapos programként kell kitisztítani a ruhákat. A gép azonban csak úgy lehet hosszú távon is jó segítség a mosásban, ha ép, és jól működik.

4 hiba, amitől elromlik a mosógép

A következő négy hibát nagyon sokan elkövetik: ha tudatosan kerülöd őket, meghosszabbíthatod a szerkezet életét, és mosógépszerelőre sem lesz szükség.

1. Ha nincs tisztítva a szűrő

A mosógépszűrőn rengeteg szennyezett víz és mosószer keresztüláramlik, ezért időről időre szükség van annak kitakarítására. Ha valaki ezt elmulasztja, számíthat rá, hogy a gépe felmondja a szolgálatot.

2. Menet közbeni kapcsolgatás

A programtábla érzékeny műszer, azt nem szabad meggondolatlanul kapcsolgatni. Különösen nem akkor, amikor egy bizonyos program már elindult. A menet közbeni kapcsolgatás összezavarja a mosógép működését, elronthatja annak vezérlését.

A cikk az ajánló után folytatódik

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

3. Vízlágyító mellőzése

Magyarországon sok településen kemény a víz, mely lerakódást okozhat a mosógép bizonyos alkatrészein. A vízlágyító segít ezt megakadályozni, így a szerelő is távol tartható, a pénz pedig a zsebben marad.

4. Mennyi ruha kerülhet a gépbe?

Minden mosás előtt mérlegelni kell, hogy a mosni kívánt holmi kitisztításához megfelelő-e a mosógép kapacitása. A mosnivaló súlya nem haladhatja meg a maximális töltetsúlyt, és az sem jó, ha oda nem illő dolgok kerülnek a mosógépbe. Ha valami túl nehéz, esetleg nemcsak súlyos de kemény is, azzal az ember túlhajszolhatja a gépet, sőt annak belsejét jókora ütések érik, ami csúnya kiképzést jelent a szerkezetének.

Te kimosod az új ruhát?

Sokan mosás nélkül veszik fel, de első viselés előtt fontos lenne kimosni az új holmikat. Következő cikkünk elárulja, miért.

Te kimosod az új ruhát, mielőtt felveszed? Csúnya vége lehet, ha nem teszed

Sokan nem mossák ki, csak felveszik az új ruhát, de ez nagy hiba.

Elolvasom
Ezt is szeretjük