8 hely, ahol örömmel fogadják a kiszelektált ruhákat: nem a kukában van a helyük

A régi ruháknak mások még örülhetnek: add le őket a megfelelő helyeken!

Használtruha-gyűjtő pontok
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A legtöbb ember szekrényében vannak olyan ruhadarabok, amelyeket már nem szívesen venne fel.

Bár ezek csendben megbújnak a polc hátsó zugában, hiba lenne őket veszendőbe hagyni. Időről időre érdemes szekrényszelektálást végezni, és kiválogatni azokat a holmikat, amelyekre már nincs szükség, de igazából semmi bajuk nincs. Egy régi farmer, egy megunt kötött pulóver másnak kincset érhet. Szedd össze azokat a ruhadarabokat, amelyek még használhatók, azaz nem szakadtak vagy foltosak, csupán meguntad őket, és helyezd őket dobozokba, zsákokba.

Használtruha-gyűjtő pontok

Adódik a kérdés, vajon hol lehet ezeket a kiválogatott használt ruhákat leadni. Budapest-szerte számos pont érhető el, ahol szívesen fogadják a ruhaadományokat.

Adományoddal fordulhatsz például jótékonysági szervezetekhez, így például elviheted a Magyar Máltai Szeretetszolgálathoz, a Magyar Református Szeretetszolgálathoz,  Katolikus Karitászhoz, a Magyar Vöröskereszt kirendeltségeihez vagy az Oltalom Karitatív Egyesülethez.

Ha szeretnél segíteni a rászorulókon, akkor a ruhákat adományboltokba is elviheted. Ezekben az üzletekben nemcsak hátrányos helyzetűeket foglalkoztatnak, de kifejezetten a hátrányos helyzetű vevőket is célozzák meg. A begyűjtött holmikat ugyanis jóval a piaci ár alatt adják el, ezért azok is meg tudják vásárolni a tárgyakat, akiknek nincs pénze hagyományos boltokba menni. Az adományboltok sorában érdemes megemlíteni a Cseriti hálózatot, melynek üzletei fővárosszerte megtalálhatók.

A cikk az ajánló után folytatódik

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

A ruhákat nemcsak jótékonysági célból, de környezettudatossági megfontolásból is leadhatod. A Textrade Kft. ruhagyűjtő konténereit a linken található térkép segítségével találhatod meg. A konténerekbe kerülő öltözékeket korábban ez a cég is karitatív szervezetekhez juttatta el, ma azonban már inkább az újrafelhasználás, feldolgozás a céljuk.

A krakkói ingyenes bolt

A Krakkóban lévő ruhaüzlet úgy néz ki, mint egy átlagos bolt, azonban másként működik: a legalapvetőbb felszerelés nélkül érkező menekültek megsegítése a célja.

Ebben a krakkói boltban minden ingyen van: ukrán menekülteknek készítette több száz önkéntes

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük