Fotók az ukrán-magyar határról: szívszorító a helyzet, az emberek összefogtak
Az ukrán-magyar határon továbbra is folyamatosan érkeznek a menekültek.

ajanlo
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ötödik napja dúlnak a harcok Ukrajnában, az orosz csapatok Kijev mellett már több nagyvárost ostrom alá vettek. Számos ukrajnai lakos vette az irányt a szomszédos nyugati országok felé, Magyarországra is tömegesen érkeznek a menekültek. Az ukrán-magyar határon napok óta megállás nélkül azon dolgoznak a hatóságok és a segélyszervezetek, hogy a hozzánk tartó civileket méltó módon fogadják. Sok önkéntes is csatlakozott a munkához, összefogtak az emberek.

Vasárnap a csapi határátkelőhelynél 8 kilométeres kocsisor alakult ki, ez mára jelentősen csökkent, de még mindig folyamatosan érkeznek a menedékkérők. Olyanok is vannak, akik gyalogszerrel keltek útra, mások pedig vonatra, buszra szálltak. Sokan egészen kicsi gyerekekkel menekülnek a harcok elől.

Képek az ukrán-magyar határról

Hétfőtől több határ menti településen is segítségpontok üzemelnek, ahová fűtött autóbuszokkal juthatnak el a menedékkérők. Ezeken a pontokon ételt, italt, gyógyszert kaphatnak, és lehetőségük van a tisztálkodásra, pihenésre is. Egy magyar fotós, Kummer János a határnál követi az eseményeket, és informatív képekkel számol be az ottani helyzetről. Az alábbi felvételeket február 27-én készítette.

Ezt is szeretjük