Fotók az ukrán-magyar határról: szívszorító a helyzet, az emberek összefogtak

Az ukrán-magyar határon továbbra is folyamatosan érkeznek a menekültek.

ajanlo

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ötödik napja dúlnak a harcok Ukrajnában, az orosz csapatok Kijev mellett már több nagyvárost ostrom alá vettek. Számos ukrajnai lakos vette az irányt a szomszédos nyugati országok felé, Magyarországra is tömegesen érkeznek a menekültek. Az ukrán-magyar határon napok óta megállás nélkül azon dolgoznak a hatóságok és a segélyszervezetek, hogy a hozzánk tartó civileket méltó módon fogadják. Sok önkéntes is csatlakozott a munkához, összefogtak az emberek.

Vasárnap a csapi határátkelőhelynél 8 kilométeres kocsisor alakult ki, ez mára jelentősen csökkent, de még mindig folyamatosan érkeznek a menedékkérők. Olyanok is vannak, akik gyalogszerrel keltek útra, mások pedig vonatra, buszra szálltak. Sokan egészen kicsi gyerekekkel menekülnek a harcok elől.

Képek az ukrán-magyar határról

Hétfőtől több határ menti településen is segítségpontok üzemelnek, ahová fűtött autóbuszokkal juthatnak el a menedékkérők. Ezeken a pontokon ételt, italt, gyógyszert kaphatnak, és lehetőségük van a tisztálkodásra, pihenésre is. Egy magyar fotós, Kummer János a határnál követi az eseményeket, és informatív képekkel számol be az ottani helyzetről. Az alábbi felvételeket február 27-én készítette.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük