Gyönyörű képek a háború előtti Kijevről: csodálatos épületek és pezsgő élet jellemezte az ukrán fővárost
Kijev valószínűleg már soha nem lesz olyan, mint ezeken a képeken.

kijev7
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A napokban az egész világ Ukrajnára figyelt, hiszen az oroszok inváziót indítottak az ország ellen, amit az ukrán katonák, a lakosság és az épületek is megszenvednek. Az egyik legjobban érintett terület a főváros, Kijev, ahol folyamatosan robbanások hallatszódnak, az emberek pedig a föld alá menekültek.

Kijev viszont nem volt mindig ilyen szomorú és lehangoló látvány. Bár nem tartozott a főbb európai úti célok közé, mégis tele van rengeteg gyönyörű épülettel, Kelet-Európa fontos ipari, kulturális és tudományos központjaként is ismerték.

Gyönyörű képeken a háború előtti Kijev

A napokban készült fotók közül már sokat jól ismerünk, hiszen bejárták a sajtót, Kijev azonban egy sokkal barátságosabb és szebb hely ennél - még ha jelenleg nem is úgy tűnik. A Dnyeper folyó két partján fekvő városban közel 3 millióan élnek, így pezsgő mindennapok jellemezték, és számos olyan, különleges történelmi emlék is megtalálható itt, amit csak kevesen ismernek. Most bemutatjuk a háború előtti Kijev legszebb részeit, amikor még minden rendben volt.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük