5 tipp, hogy hamarabb megszáradjanak a kimosott ruhák: akár aznap fel is veheted
Nem kell rászánni egy napot, hogy minden megszáradjon.

GettyImages-506397522
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A mosás elkerülhetetlen és rendszeres tennivaló, azonban sokszor épp rosszkor jön, mert nincs idő kivárni a normál száradást, és szárítógép hiányában még nagyobb a gond, ha az a darab, ami a gépbe kerül, még aznap kellene.

Ha ismerős a szituáció, akkor számodra is hasznos lehet néhány szárítási tipp. Ezekkel a házi praktikákkal gyorsabban elillan a nedvesség a ruhákból, és akár aznap viselheted is a vágyott darabot, amennyiben az nem egy vastagabb farmernadrág vagy kabát, hanem valamilyen póló, ing, vékonyabb textilből készült szoknya, ruha, esetleg alsónemű vagy kötött holmi.

4 tipp a gyorsabb száradásért

Ne tömd tele a gépet!

Sokan túl nagy mennyiségű ruhát tesznek a mosógépbe, pedig ha az egyes darabok nem tudnak megfelelően mozogni a dobban, kevésbé lesz hatékony a mosás, és jóval kevésbé lesz alapos a centrifugázás is.

A ruha száradását nehezítik a textilben maradó szennyeződések, a gyenge centrizés pedig, mondanunk sem kell, a gyors száradás ellen van. Csak annyi ruhát tégy a gépbe, amennyit kapacitása szerint szabad! Egyszerű mérce a kezed is: a mosógép dobját csak annyira pakold meg, hogy a ruhák fölött maradjon egy élére fordított tenyérnyi hely!

A törölközős trükk

Ha kivetted a ruhát a mosógépből, terítsd rá egy tiszta, jó nedvszívó képességű törölközőre, és a kettőt együtt tekerd fel úgy, mint egy palacsintát! A tekercset ezután jól nyomkodd meg! Mivel a törölköző sok nedvességet átvesz a ruhából, a darab, amit kimostál, gyorsabban fog megszáradni.

Így teregess!

Fontos, hogy a ruhaszárítón ne teregesd egymás hegyére-hátára a ruhákat! Azt a darabot, amit szeretnéd, hogy hamar megszáradjon, terítsd jól elkülönülten, hogy átjárhassa a levegő!

A cikk az ajánló után folytatódik

Vasald át!

Ha a nedves ruha alkalmas a vasalásra, akkor vasalóval is megsürgetheted a száradását. Egyszerűen terítsd a deszkára, és vasald át! Ne lepődj meg, ha gőz csap fel, az csupán a vasaló forrósága és a nedvesség találkozásának eredménye! Fontos, hogy szárításhoz se használj magasabb fokozatot, mint amennyit száraz vasalásnál szoktál!

A hideg is segít

A téli időszakban, ha megteheted, terítsd a szabad levegőre a ruhád! Ha nincs udvarod vagy erkélyed, akkor nyiss ablakot a száradó ruhára! Minél hidegebb a levegő, ami éri, annál hamarabb fog megszáradni a ruhád. A ruhák fagypont alatti hőmérsékletben száradnak leggyorsabban.

Milyen gyakran kell mosni a farmert?

Megoszlanak a vélemények, de a tudomány álláspontját is érdemes figyelembe venni a farmermosásnál.

(Képek: Getty Images.)

Ezt is szeretjük