Elzárhatják a gázt, akkor is, ha rendesen fizetsz: nagyon fontos, hogy te is tudj róla!
Nem csupán tartozás miatt szüntethetik meg a szolgáltatást.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A meghatározott időn túli késedelem miatt bárkivel előfordulhat, hogy a szolgáltató megszünteti otthona gázellátását, nem ez azonban az egyetlen olyan eset, mikor hasonló problémával szembesülhet a fogyasztó.

Érdemes például tisztában lenni azokkal a szabályokkal is, melyek a kéményekre vonatkoznak, ellenkező esetben ugyanis ki is zárhatják a szolgáltatásból ingatlanodat.

A kémények is problémát jelenthetnek

Müller Máté, a Fővárosi Kéményseprőipari Kft. - Főkétüsz - szóvivője szerint komoly problémát jelent az elöregedett kéményállomány Magyarországon, négymillió kéményből például nem kevesebb mint másfél millió azonnali felújításra szorulna.

Bár Budapesten valamivel jobb a helyzet az országos átlagnál, a kémények 80%-a itt is az ingatlannal egyidős. A kémények romló állapota egyrészt a használatra, másrészt pedig az elmúlt évek szélsőséges időjárási körülményeire vezethető vissza.

Ki is zárhatják a szolgáltatásból az ingatlant

A Főkétüsz reprezentatív felmérése szerint a budapestiek 75%-a tisztában van azzal, hogy a kémény veszélyes üzem, amit karban kell tartani, fokozottan felhívják azonban a figyelmet arra, hogy a kéményekhez kéményseprő-ipari engedély nélkül nem lehet hozzányúlni.

A fekete szerelések, a szakemberek és engedély nélkül végzett kémény-átalakítások vagy a tüzelőberendezés-csere életveszélyt jelent.

Ha a társaság munkatársai az ellenőrzés során idegen bekötést vagy a korábbitól eltérő készüléket találnak, amire nincs kéményseprő-ipari engedély - ami évről évre előfordul -, akkor meg kell tiltaniuk a tüzelőberendezés használatát. Gázüzemű készülék esetében a gázszolgáltató ilyenkor ki is zárja a szolgáltatásból az ingatlant.

Ezt is szeretjük