Sötét és csúnya lett a fuga a fürdőszobában? Így varázsold újjá egy nap alatt
Az egykor világos csíkok ismét hófehérek lehetnek ezzel a remek megoldással.

GettyImages-1217431349
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Felújításkor sokan választanak fehér fugát, hiszen jól illik az élénk vagy sötét színű csempéhez, és üde hatása van a fehérrel, világosabb árnyalatokkal.

Csakhogy a makulátlan, fehér fuga legfeljebb ideig-óráig marad olyan, mint új korában. Még a rendszeres takarítás ellenére is hamar szürkülni kezd, és idővel grafitos, fekete színűvé válik. Mit lehet ilyenkor tenni, ha maga a csempefelület még nem szorul cserére, és a felújítás messze nem esedékes?

Így újítsd meg a fugát

Noha egy lehetséges megoldásként szóba jöhetne a felület újrafugázása, a csíkok kikapargatása egy örökkévalóságig tart. A macerás munka helyett egy sokkal egyszerűbb trükkhöz is lehet folyamodni.

csempe

A fugajavító toll aduász annak a kezében, aki a gyors és látványos megoldások híve. Külleme iskoláskorunk hibajavító tollait idézi, de a golyós vég helyén egy szivacsos fej helyezkedik el, melynek segítségével a fuga színének megfelelő festék könnyedén felvihető a csíkokra.

A munka, lépésről lépésre

1. Első lépésként a szokásos tisztítószerrel meg kell tisztítani a felületet, majd áttörölni, és várni, amíg teljesen megszárad. Takarítás nélkül nem szabad elkezdeni a fugafestést, mert ha a fal zsíros vagy piszkos, a festék nem fogja majd meg szépen.

2. Amikor a felület megszáradt, jöhet a korrekciós toll. Vedd le a kupakot, és az ecsetes fej segítségével vidd fel a festéket a fugacsíkokra. Nem ötperces, és koncentrációt igénylő a feladat, ezért ha elfáradna a kezed, egy időre szakítsd meg a munkát, és csak később folytasd.

A cikk az ajánló után folytatódik

3. A jó minőségű termékeknek nem kell sok idő, hogy megszáradjanak. Mindössze 15-20 perc kell, hogy a festék mattra száradjon. Egy kevésbé látható helyen érdemes ellenőrizni, kész van-e már a száradás.

4. Végül egy vizes szivaccsal törölgesd körül a csíkokat, hogy azokról a pontokról, ahol kimentél a vonalból, vagy túl sokat nyomtál, eltávolíthasd a festéket. Miután elkészültél, már csak egy dolgod maradt: gyönyörködni a csodás, makulátlan fugában, csakúgy mint egy nagyobb felújítás után.

Penészes a csempe?

Ha a csempe penészes, akkor a következő cikkben olvasható megoldás segíthet eltávolítani a csúnya foltokat.

Ezt is szeretjük