A 10 másodperces fokhagymapucolás trükkje: csak egy befőttes üveg kell hozzá
Nincs vesződség, nincs 20 perces vacakolás egyetlen fej fokhagymával.
A fokhagyma a magyar konyha egyik leggyakrabban használt fűszernövénye, de nem csak az íze miatt szeretjük.
Roppant egészséges is, hiszen immunerősítő, vírus- és baktériumölő, antibiotikus hatású, emésztéssegítő, görcsoldó, koleszterincsökkentő, szívvédő, véralvadásgátló és sejtvédő, ezáltal egyes vizsgálatok szerint rákellenes hatású is. De vajon hogyan hámozzuk meg hatékonyan és szélsebesen?
Fokhagymapucolás villámgyorsan
Fogas kérdés, miként hámozzuk meg a kívülről és gerezdenként is héjas fokhagymát, hiszen a legtöbb ember számára legalább 15-20 perces munka sorra venni a fej valamennyi "alkatrészét".
Szerencsére létezik egy szuper praktika, amit bárki bevethet, és mindössze 10 másodpercet igényel az egész. A trükk a videóban megtekinthető, a módszer leírása pedig alább olvasható.
A praktikához egyetlen befőttesüveg szükséges. Fogd meg a hagymát, enyhén törd meg, hogy az könnyen gerezdekre szedhető legyen. A gerezdeket dobáld az üvegbe, tekerd rá a kupakot, majd jó alaposan rázd össze, 10 másodpercig. Amikor kiszeded a gerezdeket, a héj egyszerűen le fog omlani róluk, ezután pedig már indulhat is a főzés.
Jöhet még egy trükk? Ezt tedd, ha híg a főzelék
Gyakorlott háziasszonyokkal is megesik, hogy túl hígra sikerül a főzelék, szerencsére a probléma orvoslására többféle módszer is adódik.
Ne ess kétségbe, ha túl híg lett a főzelék: 5 módszer, ami segíthet
Gyakorlott háziasszonyokkal is megesik, hogy túl hígra sikerül a főzelék, szerencsére a probléma orvoslására többféle módszer is adódik.
Elolvasom(Képek forrása: Getty Images Hungary)
OLVASD EL EZT IS!