6 olcsó, házi praktika tejjel: a bőrápolásnál, a takarításnál és a kertben is hasznos

Elképesztő, mennyi területen hasznosítható a tej.

Olcsó házi praktika tejjel
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ki hitte volna, hogy a tej nem csak táplálékként hasznos? Az élelmiszer alapvető része a legtöbb ember életének. Sokan sajt vagy joghurt formájában fogyasztják, vagy a reggeli müzlijükhöz öntik. Meglepő módon a tejnek egyéb előnye is vannak otthon, amik egészen lenyűgözőek. 

A házi praktikáknak azért is érdemes esélyt adni, mert rengeteg pénzt lehet megspórolni velük. A tej egy olyan kincs, ami a legtöbb háztartásban megtalálható, és rendkívül sokoldalú. 

6 olcsó házi praktika tejjel

Kézmosás

Bár az ötlet elsőre furcsának tűnhet, a tej és a zab alkalmas a kézmosásra. A módszer pazarlásnak is tűnhet, de a szappan is pénzbe kerül, talán még többe is.

GettyImages-1150975217
Fotó: Jose A. Bernat Bacete / Getty Images Hungary

A trükk, hogy létre kell hozni egy pasztaszerű textúrát a két hozzávalóból, aztán nincs más hátra, mint erőteljesen átdörzsölni vele a kezeket. Az ötlet nem is tűnik olyan bizarrnak, ha belegondolunk, hogy a tejet mindig is használták bőrápolási rituálék során. Ez a trükk egy kipróbált és bevált módszer a kezek simává és tisztává varázsolására. 

Porcelánragasztás

A repedt porcelánra gyógyír lehet a tej. Bele kell helyezni a porcelánt egy lábasba, leönteni tejjel, majd rátenni a tűzre. Amikor felforr, le kell csavarni a hőt, aztán körülbelül 45 percig főzni. A tejben lévő fehérje csodálatos módon összeolvasztja a legapróbb repedéseket is.

Ezüstfényezés

Az ezüstdarabok fényezésére talán ritkán jut idő egy háztartásban. A savanyú tej megoldást jelenthet a problémára. Ha nincs megsavanyodott tej kéznél, létre lehet hozni egy hasonló tulajdonságot azzal, hogy a friss tejhez ecetet ad hozzá az ember.

Tedd a folyadékba az ezüstöt, és hagyd másfél órát ázni, majd mosd át szappannal és vízzel, aztán tisztítsd puha törlőronggyal. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Bőrkeményedés ellen

Ki ne tudná, milyen rossz érzés egy fájdalmas bőrkeményedés? Áztass vattakorongot tejbe, majd kend közvetlenül az érintett területre. Azonnal puhítja és hidratálja a felületet. 

Borotvakrém

A tejpor kevés vízzel és cukorral összekeverve csodálatos borotvakrémet alkot. Nemcsak hidratál, hanem segít simává varázsolni a bőrt borotválkozás előtt, aminek köszönhetően könnyebben csúszik a penge. 

Cipő- és táskakarbantartás

A tej nagyszerű kence a bőrtáskák és -cipők tisztításához. Kend meg kevés tejjel az adott foltot, hagyd megszáradni, majd töröld át száraz ruhával. 

Permetezés

Fele-fele arányban keverj össze vizet és tejet. Öntsd egy spriccelésre alkalmas üvegbe, és fújd a növények leveleire. Azok fel fogják szívni a tejes, tápláló folyadékot. A tej proteineket, B-vitamint és cukrot tartalmaz, ami jót tesz a növényeknek, és erősíti egészségüket. 

9 előtte-utána fotó, ami jól bizonyítja, milyen fontos a takarítás

A magas nyomású mosó szinte új életet adott ezeknek a tárgyaknak és épületeknek.

9 előtte-utána fotó, ami jól bizonyítja, milyen fontos a takarítás – Szinte rá sem ismerni a tárgyakra

Nézegess képeket!

Elolvasom

Képek forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük