Csodaszerként olvasztja le a mosdókagylóról a szappanlerakódást: így készítsd el a házi keveréket

A ronda szappanlerakódásnak esélye sincs ezzel a házi szerrel.

Szappanlerakódás eltávolítása
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

A rendszeres kézmosás elengedhetetlen dolog, ám a szappanhasználat miatt óhatatlanul lerakódás keletkezik a mosdókagyló felületén.

A mosdó fénye a csúnya, matt réteg miatt egy csapásra odalesz, ráadásul a higiénia érzete is elvész. Érdemes rendszeresen és alaposan letisztítani a felületet, ám nem könnyű boldogulni a makacs szennyeződéssel.

Így távolítsd el a szappanlerakódást

Az első dolog inkább az, hogyan ne tedd: semmiképp se kezd kapargatni, esetleg feltúrni a szappanréteget, hiszen a fizikai hatás miatt a mosdókagyló felülete sérülhet, karcossá válhat. Arra sincs szükség, hogy a lerakódást erős vegyszerrel vedd kezelésbe.

Próbáld ki inkább a következő, három összetevős házi keveréket. A mixhez jó zsíroldó hatású mosogatószerre, ecetre és vízre lesz szükség. Tölts ezekből egyenlő arányban egy spray-fejes flakonba, és alaposan rázd össze az elegyet.

Fújd le a felületet, majd hagyd, hogy 15 perc alatt helyetted dolgozzon. Amikor az idő letelt, egy nedves szivacs segítségével könnyűszerrel letörölheted a felázott szappanlerakódást.

Zárásként egyszerű vizes törlőruhával simítsd át a felületet, majd töröld szárazra. A csúnya lerakódásokat elkerülendő, érdemes a folyékony szappant preferálnod a hagyományossal szemben, illetve ha maradnál a régi típusúnál, akkor ne olyan szappantartót válassz, melyből alul kicsepeg a víz, hiszen azzal együtt a szappan feloldódott része is távozik, és a mosdó szélére köt. Jobb, ha alul zárt szappantartót veszel, és szükség esetén kiöntöd belőle a felgyülemlett vizet. A keverék egyébként a szappantartó megtisztítására is alkalmas lehet.

Így tisztítsd meg a tűzhelyrácsot

A konyhában is akadnak makacs szennyeződések: a következő cikkben arról olvashatsz, milyen házi praktikával takarítható meg a tűzhelyrács.

Ráégett az olaj, ráfutott a tej? Így lesz újra makulátlanul tiszta a tűzhelyrács

A tűzhelyrács könnyen beszennyeződik, de nem szükséges órákig kapargatni, hogy újra tiszta legyen.

Elolvasom
Ezt is szeretjük