Ezrekkel csökken a gázszámlád: filléres trükk, hogy ne szökjön ki a meleg a lakásból
Ha spórolni akarsz a fűtésen, használd ezt a kombinációt!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Gyakran ébredsz korán reggel arra, hogy megcsap a hideg levegő? Megpróbálsz még az ágyban, a takaró alatt felöltözni, majd gyorsan kiszaladni a konyha vagy a fürdőszoba melegébe? Esténként hiába ülsz a kályha mellé, a hátad majd’ megfagy a huzatban?

Ha neked is ismerős ez a kényelmetlen helyzet, emellett igyekszel befűteni a lakást, de az a magas gázszámla ellenére sem tud megfelelően felmelegedni, komoly és igényes szigetelési munkálatokra azonban nincs pénzed, érdemes bevetned a plexilapot, valamint a tépőzáras ragasztószalagot, melyek együttes ereje segít megszünteti a huzatot.

Egyszerű házi szigetelés huzat ellen

A huzat problémája abból adódik, hogy az üvegen keresztül hőt veszít a lakás, a levegő áramlása a meleg szobában pedig kellemetlen, hűvös érzetet kelt.

Ha azonban nem engedheted meg magadnak a dupla üvegezést, vegyél egy négy milliméter vastag plexilapot, majd egyik ablakot a másik után tépőzárazd le. A plexi úgy néz ki, mint az üveg, de nem olyan hideg. Használj hozzá öt centiméter széles, tépőzáras szalagot.

Mire lesz szükséged?

  • plexilapok
  • olló
  • 5 cm széles, tépőzáras szalag

Így csináld!

Vágd méretre a plexit az ablakkeret méreteihez igazítva. Ezután ragaszd a tépőzár recés felét az ablakkeretre. Gondoskodj róla, hogy a plexilap mindkét fele tiszta legyen - különösen az ablak felé néző oldala.

Ragaszd a tépőzár szőrös részét a plexi ezen belső oldalára, majd nyomd a táblát az ablakhoz, és rögtön érezni fogod a különbséget. A dolog szépsége, hogy a tépőzár légáteresztő, így jön friss levegő, de a port nem engedi be, és az ablak sem párásodik. Ezek a lapok jó szolgálatot tesznek télen, nyáron pedig egy mozdulattal leszedheted mindegyiket.

Plusz tipp: használj szigetelőcsíkot!

Ha a fenti macerát kihagynád, és egyszerűbb megoldást akarsz, a gázszámlán már egy szigetelőcsík felragasztásával is ezreket spórolhatsz. A számos háztartási és barkácsáruházban beszerezhető csík felragasztása előtt alaposan tisztítsd meg a ragasztási felületet, majd tedd fel a csíkot. A megfelelő méret kiválasztásához nézd meg alaposan a nyílászáróknál található rések méretét. Ha jól választasz, a csík révén nemcsak a hidegnek mondhatsz búcsút, de a kintről érkező zajok sem zavarnak majd annyira. Ha szeretnél még több hasznos eszközt megismerni, mellyekkel ezreket spórolhatsz a gázszámlán, kattints ide!

Cikkünk Paula Lamb Csináld magad! Nem csak nőknek című könyve alapján készült, mely a Panem Kiadó gondozásában jelent meg.

Hány fokra fűtöd fel a lakást?

Ezt is szeretjük