3 bútor az egészséges gerincért
Rendszeresen elalszod a nyakad? Zsibbad a vállad napközben, és majd' leszakad a derekad a sok üléstől? A következő 3 bútor neked való!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Tucatnyi helyről hallani manapság a megfelelő ágy, matrac és párna fontosságáról. Bár a reklámokban gyakran találkozni túlzásokkal, a megfelelő alvóhely valóban lényeges az egészség szempontjából.

Az ágy mellett fontos az is, hogy megfelelő munkakörülmények között dolgozz, hiszen a rossz tartás és a sok ülés egy nem megfelelő széken hosszútávon komoly egészségkárosodáshoz vezethet.

Ha meg akarod óvni a gerinced épségét, valamint a nyak-, váll- és derékfájást is szeretnéd örökre elfelejteni, akkor megmutatjuk, milyen bútorokat lehet érdemes beszerezned!

Felejtsd el a hátfájást: SpinaliS szék

Rengetegen végeznek ülőmunkát hazánkban, ám alig akad köztük olyan, aki rendszeresen sportol az egész napos ülés mellett. De ha sportol is, a merev székek természetellenes tartást eredményeznek, amelynek a testre gyakorolt káros hatásait még a mindennapos futás vagy edzés sem képes teljes mértékben hatástalanítani. A természetellenes mozgás során ugyanis a csigolyák minden egyes mozdulatnál súrlódnak, a hát izmai viszont nem dolgoznak eleget, így könnyen megmerevednek.

Néhány évvel ezelőtt kezdtek egyre nagyobb népszerűségre szert tenni az úgynevezett Fittball-ok vagy más néven ortopédiai labdák, amelyek már jóval kényelmesebb és egészségesebb, úgynevezett aktív ülést tettek lehetővé. Aki azonban nem kedveli az ülés ezen módját, annak tanácsos lehet kipróbálni a SpinaliS széket. Ez a szék ugyanis a hagyományos irodai széket ötvözi az ortopédiai labda minden jó tulajdonságával, így aktív ülésre késztet, és nem hagyja megmerevedni az izmokat.
Ideális helyzetbe helyezi a gerincet, megdolgoztatja a hát- és a hasizmokat, és biztos támaszt nyújt a végtagoknak is. A megfelelő tartás és mozgás révén csökken a csigolyákra nehezedő teher, és ezzel együtt az állandó hátfájdalmak, az állandó mozgás pedig serkenti a vérkeringést, amely fokozza a koncentrációt.

Felkeltette az érdeklődésedet a SpinaliS szék? Látogass el a hivatalos weboldalra, ahol több orvos véleményével is találkozhatsz a székkel kapcsolatban, és a számodra megfelelő színű és formájú darabot is megtalálhatod. Kattints ide!

Kényelmesen és egészségesen: Dormeo Comfort matrac

Gyakran elalszod a nyakad? Fáj a derekad, a vállad, a hátad, sőt, néha a térded is? Ne gondold, hogy ezek csak időszakos kellemetlenségek, hiszen sok esetben ezeket a problémákat a nem megfelelő kialakítású ágyak okozzák. Ami pedig rövidtávon kényelmetlen, az hosszútávon igen káros következményekkel járhat! Éppen ezért ideje felülvizsgálni az ágyadat, és ha nem megfelelő rácsozással vagy matraccal rendelkezik, akkor beruházni egy olyan típusra, amely a testedre is jó hatással van.

Ha nem engedheted meg magadnak, hogy mindkettőt lecseréld, tanácsos a matraccal kezdeni, ezzel ugyanis jelentősebb javulást érhetsz el. A Dormeo Comfort matracát például érdemes lehet kipróbálnod: ez a típus teljesen felveszi a test alakját, a hátat természetes pozícióban tartja alvás közben, mindeközben azonban megengedi, hogy besüppedjen némiképp a váll és a csípő. Nemcsak természetes helyzetben tartja a testet, de a pontonként történő alátámasztásnak köszönhetően kényelmes fekvést is biztosít.
A matracot emellett egy úgynevezett Actigard-védelemmel látták el, amely védelmet nyújt a poratkákkal szemben, a Resistat-réteg pedig speciális szénszálakat tartalmaz, amelyek a por és a káros elektrosztatikus sugárzások ellen védenek.

A Dormeo kínálatában nemcsak matracokat, de ágyrácsot, párnát, matracvédőt és egyéb kiegészítőket is találhatsz. Látogass el a weboldalukra, és tájékozódj részletesebben a tökéletes alvást biztosító termékekkel kapcsolatban. Kattints ide!

Döntsd kedved és kényelmed szerint: Hülsta X-pert asztal

Az asztal az egyik legkevésbé mobilis és alakítható bútordarab. Többségüknek legfeljebb a helye változtatható, a magasságuk, szélességük vagy éppen a felületük állása aligha. Pedig sok esetben nagy szükség lenne minderre, hiszen egy asztalt nemcsak egy ember használ, nemcsak egyetlen célra.
A hüma design által forgalmazott Hülsta-termékek azonban mások. A Hülsta - amely elsősorban gyerek- és ifjúsági bútorokat gyárt - felismerte, hogy csak akkor elégítheti ki teljes mértékben a fogyasztói igényeket, ha nem azokat akarja a termékekhez alakítani. Így ma már inkább ez utóbbiakat tervezi meg úgy, hogy azok mindenki számára használhatóak és kényelmesek legyenek.
Így született meg az X-pert-sorozat ötlete is, amely egyaránt ajánlható gyerekeknek és szüleiknek. Az X-pert gyerekasztalának különlegessége, hogy lapja 30°C-os szögben biztonságosan megdönthető, így az íróasztalból egyetlen mozdulattal varázsolhatsz kényelmes rajzasztalt.

Az X-pert-sorozatban találni emellett állítható magasságú íróasztalt felnőtteknek, valamint speciális számítógépes asztalt is, amely ergonómiai kialakítása révén kényelmes használatot tesz lehetővé.

Ha felkeltették az érdeklődésed a Hülsta termékei, és kíváncsi vagy további praktikus bútorokra is, akkor látogass el a hüma design weboldalára. Kattints ide!
Ezt is szeretjük