Honnan lehet tudni, friss-e még a darált hús? Gyorsabban romlik, mint a szeletelt
Sokaknak nem könnyű megállapítani első ránézésre.
Bolognai spagetti, rakott ételek, fasírt - számos olyan fogás van, amihez darált húst használnak fel. Ez az alapanyag viszont nem veszélytelen, kifejezetten gyorsan romlik.
Ami azt illeti, még gyorsabban, mint a szeletelt húsok, hiszen a darálás során a hús szerkezetét védő izomtakaró megsemmisül.
A darált hús frissességének megállapítása
A darált hús frissességének megállapításában az érzékszerveinkre kell hagyatkozni: mit látunk, mit érzünk, és mit tapintunk?
A szín az első, mely segít eldönteni, friss-e a hús. A friss darált hús vörös színű, rózsaszínes vagy élénkebb annak fajtájától függően. Sosem barnás, sápadt árnyalatú - ez a romlottság, az állottság jele.
Minden nyers húsnak van egyfajta sajátos illata, de ez nem egyenlő a kellemetlen szaggal: ha a húsnak kellemetlen a szaga, több mint valószínű, hogy már nem jó.
Végül a tapintás is segít: ha a hús lében úszik, vagy túl száraz, mindkettő rossz jel, ugyanis ezek a romlottság, állottság jelei. Amennyiben a hús kellemesen nedves, golyóvá gyúrható nedvességű, nem pörög szét a kézben, a hús friss lehet.
Néhány jó tanács
Amennyire csak lehet, érdemes elkerülni a boltokban kapható tálcásan csomagolt darált húst, mert ezeket oxigéndús védőgázba teszik, és ez a több napos húst is pirosas színben tartja. Mindeközben a darált hús sokszor már puhul, szárad, és cseppet sem friss.
Tényleg a mesterséges intelligencia irányít mindent 20 év múlva?
Ha kíváncsi vagy, hogyan formálja át a mesterséges intelligencia az életünket mindezt könnyed, szórakoztató és közérthető módon megközelítve, akkor gyere el előadásunkra, ahol Szily Nóra vendége Rab Árpád trend- és jövőkutató lesz. Az előadás során kiderül, milyen szerepe van a mesterséges intelligenciának a mindennapjainkban, és hogyan alakíthatja a jövőnket. Gyere el, és tudd meg, mit hoz a jövő!
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. október 24. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Az olcsó darált hússal ugyancsak vigyázni kell, az gyanús, hiszen meglehet, hogy régebbi húsból készült, melyet a pultban nem sikerült eladni.
A hentestől frissen vett darált hússal is vigyázni kell, azt sem szabad napokig a hűtőben pakolgatni. A megvásárolt húst még azon a napon meg kell főzni, amikor a konyhába került. Másik lehetőség annak lefagyasztása, ezt 250 grammos, légmentesen zárt csomagokban érdemes megtenni.
Így marad friss a kenyér
A kenyér csak akkor marad finom és ropogós, ha kerülünk néhány alapvető tárolási hibát.
Így marad tovább friss és ropogós a kenyér: tényleg jó ötlet, ha hűtőbe teszed?
A kenyér csak akkor marad finom és ropogós, ha kerülünk néhány alapvető tárolási hibát.
Elolvasom(Képek: Getty Images.)
OLVASD EL EZT IS!