Csináld magad kerti öntözőrendszer PET-palackból: zseniális az újrahasznosító ötlet
Egy óra alatt elkészülhet a PET-palackból gyártott kerti locsoló.

locs-cov
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Egy szép kert szemet gyönyörködtető, ám szorgalmas munkát is igényel: a száraz időszakban gyakrabban szükség van a locsolásra. Ezt olykor megterhelőnek érzi az ember, a fű és a növények viszont ilyenkor is szomjasak.

Jó segítség lehet egy kerti öntözőrendszer, de beszereltetni nem olcsó mulatság. Egy praktikus csináld magad megoldás azonban kiválthatja a gépesítettet: ez a PET-palackos locsoló.

Kerti öntöző PET-palackból

Könnyen és gyorsan, akár egy óra alatt elkészíthető az ötlet. Csak egy kiürült, 1,5-2 literes PET-palack, szigetelőszalag, csillagvégű csavarhúzó és a kerti slag szükséges hozzá.

locs

Az első lépés a palack alapos kiöblítése. Ezután a csavarhúzóval lyukakat kell fúrni a falába, ügyelve rá, hogy az flakon és a szerszám is stabil legyen. Ez azért fontos, hogy ne történjen véletlen baleset, és ne is repedjen szét az anyag. Érdemes előre gondolkodni: minél több lyuk kerül az üvegre, annál nagyobb víznyomásra lesz szükség, hogy a víz messze íveljen, viszont minél kevesebb kerül rá, annál kevesebb irányba jut el a víz. Ha a palack kész, már csak a slag hiányzik.

A cikk az ajánló után folytatódik

Legyél te is a Föld Bajnoka! Vegyél részt az E.ON tudatos kihívásában izgalmas nyereményekért!

Az E.ON által szervezett Föld Bajnokai kihívás célja, hogy megmutassa, apró lépésekkel, közös erővel is sokat tehetünk bolygónk megmentéséért.

Mit kell tenned, hogy részt vegyél a kihívásban?

- Látogass el az eon.hu/egyutt oldalára, nézd meg az aktuális kihívások listáját, és a jelentkezés feltételeit.

- Hat témakör, témánként több kihívás. Rendszeresen érkeznek új fenntarthatósági témákkal, és új feladatokkal, melyek közül legalább egyet kell teljesítened.

- Nyerhetsz Vegital Silver Digital növényi ital készítő gépet, és érdemes több feladatot teljesíteni, hiszen négy, különböző kihívás területről elvégzett feladat esetén részt veszel a fődíjért szóló sorsoláson, ahol egy HECHT EQUIS WHITE  elektromos robogót sorsolnak ki!

#földbajnokai

További részletekért kattints!

Promóció

A slagot átmérőjétől függően a palack szájára vagy szájába vezetve kell szigetelőszalagozni. Fontos az alaposság, hogy később ne vesse szét az elemeket a víznyomás. Miután a slag másik vége felkerült a kútra, kezdődhet is a locsolás. A csap szabályozásával változtatható a spriccelés erőssége és távolsága.

Fontos, hogy a kerti öntöző csak a hajnali vagy késő délutáni-kora esti időszakban működjön. Ha a növényeket locsolás közben vagy közvetlenül utána erős napfény éri, leveleik megéghetnek.

Növények kártevők ellen

Nem szabad hagyni, hogy a szép kertet megtizedeljék a kártevők, de vegyszerekre sem lesz szükség elűzésükhöz: ezek a növények segíthetnek.

Ezt is szeretjük