Csináld magad kerti öntözőrendszer PET-palackból: zseniális az újrahasznosító ötlet

Egy óra alatt elkészülhet a PET-palackból gyártott kerti locsoló.

Csináld magad kerti öntöző
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Egy szép kert szemet gyönyörködtető, ám szorgalmas munkát is igényel: a száraz időszakban gyakrabban szükség van a locsolásra. Ezt olykor megterhelőnek érzi az ember, a fű és a növények viszont ilyenkor is szomjasak.

Jó segítség lehet egy kerti öntözőrendszer, de beszereltetni nem olcsó mulatság. Egy praktikus csináld magad megoldás azonban kiválthatja a gépesítettet: ez a PET-palackos locsoló.

Kerti öntöző PET-palackból

Könnyen és gyorsan, akár egy óra alatt elkészíthető az ötlet. Csak egy kiürült, 1,5-2 literes PET-palack, szigetelőszalag, csillagvégű csavarhúzó és a kerti slag szükséges hozzá.

locs

Az első lépés a palack alapos kiöblítése. Ezután a csavarhúzóval lyukakat kell fúrni a falába, ügyelve rá, hogy az flakon és a szerszám is stabil legyen. Ez azért fontos, hogy ne történjen véletlen baleset, és ne is repedjen szét az anyag. Érdemes előre gondolkodni: minél több lyuk kerül az üvegre, annál nagyobb víznyomásra lesz szükség, hogy a víz messze íveljen, viszont minél kevesebb kerül rá, annál kevesebb irányba jut el a víz. Ha a palack kész, már csak a slag hiányzik.

A cikk az ajánló után folytatódik

A slagot átmérőjétől függően a palack szájára vagy szájába vezetve kell szigetelőszalagozni. Fontos az alaposság, hogy később ne vesse szét az elemeket a víznyomás. Miután a slag másik vége felkerült a kútra, kezdődhet is a locsolás. A csap szabályozásával változtatható a spriccelés erőssége és távolsága.

Fontos, hogy a kerti öntöző csak a hajnali vagy késő délutáni-kora esti időszakban működjön. Ha a növényeket locsolás közben vagy közvetlenül utána erős napfény éri, leveleik megéghetnek.

Növények kártevők ellen

Nem szabad hagyni, hogy a szép kertet megtizedeljék a kártevők, de vegyszerekre sem lesz szükség elűzésükhöz: ezek a növények segíthetnek.

9 szép kerti növény, ami örökre elűzi a vakondokat és a többi kártevőt

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük