Ragyogó, vízkőmentes lesz a csempéd: ezzel a házi szerrel fényesítsd!

Vízköves a csempe, és piszkos a fuga? Próbáld ki ezt a természetes, házi módszert!

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A vízkő, a tisztálkodó szerek maradványai, illetve a nedves közeg miatt a fürdőszoba takarítását nem szabad elhanyagolni, legyen szó a csaptelepek, a kád és a mosdókagyló tisztításáról vagy épp a csempék letörölgetéséről.

Ha úgy érzed, utóbbiakra különösen ráférne egy kiadós átpucolás, a bolti termékek helyett olyan házi szerekhez is fordulhatsz, mint amilyen az ecet, mely remek vízkőoldó hírében áll, emellett fertőtlenít, és az esetleges penészfoltokat is eltünteti. Bár a szaga valóban nem kellemes, egy kiadós szellőztetés révén gyorsan elillan.

Mielőtt nekiállnál, érdemes átgőzölni kissé a fürdőszobát, hogy könnyebb legyen eltávolítani a szennyeződéseket, célszerű például fürdés utánra időzíteni a csempetisztítást.

A csempetisztító házi szert három deci 10%-os ecet és három deci víz keverékéből készítsd el, melyben egy teáskanál sót is feloldottál.

Ezzel törölgesd át a csempéket, a fuga tisztításához pedig érdemes egy régi fogkefét használnod - ha nagyon elszíneződött, sűrűbb, ecetes-sós pasztát is alkalmazhatsz.

Ha makacs szennyeződésekkel van dolgod, a készítményt a csempén érdemes állni hagynod, végül mosd le bő vízzel, és törölgesd szárazra. Vigyázz azonban, ha a fuga színes, ebben az esetben ugyanis nem szabad ecetet használni.

8 probléma, amin segít az ecet

Az ecet nem csupán ételkészítéshez jó, hiszen az egyik legsokoldalúbb háztartási szer.

Ezt is szeretjük