Ragyogó, vízkőmentes lesz a csempéd: ezzel a házi szerrel fényesítsd!

Vízköves a csempe, és piszkos a fuga? Próbáld ki ezt a természetes, házi módszert!

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A vízkő, a tisztálkodó szerek maradványai, illetve a nedves közeg miatt a fürdőszoba takarítását nem szabad elhanyagolni, legyen szó a csaptelepek, a kád és a mosdókagyló tisztításáról vagy épp a csempék letörölgetéséről.

Ha úgy érzed, utóbbiakra különösen ráférne egy kiadós átpucolás, a bolti termékek helyett olyan házi szerekhez is fordulhatsz, mint amilyen az ecet, mely remek vízkőoldó hírében áll, emellett fertőtlenít, és az esetleges penészfoltokat is eltünteti. Bár a szaga valóban nem kellemes, egy kiadós szellőztetés révén gyorsan elillan.

Mielőtt nekiállnál, érdemes átgőzölni kissé a fürdőszobát, hogy könnyebb legyen eltávolítani a szennyeződéseket, célszerű például fürdés utánra időzíteni a csempetisztítást.

A csempetisztító házi szert három deci 10%-os ecet és három deci víz keverékéből készítsd el, melyben egy teáskanál sót is feloldottál.

Ezzel törölgesd át a csempéket, a fuga tisztításához pedig érdemes egy régi fogkefét használnod - ha nagyon elszíneződött, sűrűbb, ecetes-sós pasztát is alkalmazhatsz.

Ha makacs szennyeződésekkel van dolgod, a készítményt a csempén érdemes állni hagynod, végül mosd le bő vízzel, és törölgesd szárazra. Vigyázz azonban, ha a fuga színes, ebben az esetben ugyanis nem szabad ecetet használni.

8 probléma, amin segít az ecet

Az ecet nem csupán ételkészítéshez jó, hiszen az egyik legsokoldalúbb háztartási szer.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük