Csatornaszag van a fürdőben, és piszkos a kád? Egy meglepő szer fog segíteni!

Furcsa, de működőképes házi trükköt mutatunk.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Szinte megszámlálhatatlan mennyiségű házi praktika létezik, melyek mindegyike azt a célt szolgálja, hogy olcsóbbá és környezettudatosabbá váljon a házimunkához tartozó tevékenységek kivitelezése.

Az olyan népszerű segítőtársakon kívül azonban, mint amilyen például az ecet, a szódabikarbóna vagy épp a citromsav, léteznek elsőre talán furcsának tűnő megoldások is, melyek nem kevésbé hatékonyak.

Amellett például, hogy a babaolaj révén csillogóvá teheted a fürdőkádat, egy kevés krumplihéj pedig segít, hogy csíkmentes és ragyogó legyen az ablak, bármilyen hihetetlen is, egy borsónyi fogkrém is csodát tehet a takarítás során, a különféle felületeket ugyanis éppúgy képes megtisztítani, mint a fogakat.

Fontos azonban, hogy ne gél állagú terméket használj, hanem hagyományos verziót, mely finom kis szemcséket tartalmaz. Már egy kis mennyiség is alkalmas lehet arra, hogy a krómfelületeket megtisztítsd és fényesítsd vele, amihez csupán annyit kell tenned, hogy rákened az adott felületre, megdörzsölöd kicsit, majd fényesre törlöd.

Nemcsak a csaptelepet tisztíthatod azonban meg fogkrémmel, de magát a mosdókagylót, illetve a kádat is - ehhez tégy hasonlóan, mint előbbi esetben, azonban nagyobb mennyiségre is szükség lehet.

Mindemellett érdemes tudni, hogy a fogkrém akkor is segít, ha csatornaszag terjeng a fürdőszobában. Ha például a probléma forrását az jelenti, hogy a lefolyókban található szifonokban nincs elegendő víz, ami megakadályozza a szagok csatornából való visszaáramlását, miután engedtél a lefolyóba egy kevés vizet, érdemes egy kis fogkrémmel - az előbbiekben leírt módon - a lefolyó száját is megtisztítanod.

Ez kellemes illatot hagy majd maga után, leöblítés után pedig a lefolyóba is jut belőle, fontos azonban, hogy ez esetben nem olyan sűrű formában, hogy az önmagában is hozzájáruljon a dugulás kialakulásához.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük