Így tüntesd el a szőnyegből a széklábnyomot: egykettőre kisimul a praktikával

Ha a székláb nyomot hagyott, könnyen eltávolítható a szőnyegről.

szek-lab-szonyeg
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha szőnyegről van szó, tökéleteset szeretnénk, de a bútornyom könnyen elcsúfítja: az eltávolítás egyszerűen megoldható.

Egy dekoratív szőnyeg a legegyszerűbb szobát is feldobja, de segíthet a hőszigetelésben, és kellemesebbé teszi a padlón való ülést és járást. Sajnos azonban minél hosszabb szálú a választott darab, annál kényesebb. A ráhelyezett bútorok idővel csúnya nyomot hagynak rajta, ami akkor igazán szembetűnő, ha az adott berendezési tárgy nem ugyanoda kerül vissza, ahol addig volt.

Bútornyom eltávolítása a szőnyegről

A ronda bútornyom egy egyszerű házi praktika segítségével könnyűszerrel eltüntethető, és nem is szükséges hozzá olyasmi, ami ne lenne otthon is kéznél. Csupán egy kefe kell, valamint néhány jégkocka.

Először is vidd el a bútorokat az érintett területről, majd alaposan porszívózd fel azt. Erre azért van szükség, mert a felület nedves lesz, és a por, valamint más szennyeződések könnyen beivódhatnak a szálak közé.

Porszívózás után jöhetnek a jégkockák. Fontos, hogy közvetlenül a felhasználás előtt vedd ki őket a mélyhűtőből. Helyezd el őket a bútornyom teljes felületén. Ha a nyom egy-egy széklábnyi, elég, ha 1-2 kockát raksz lábanként, de ha nagyobb felületet kezelsz, akkor természetesen több kockára lesz szükséged.

A cikk az ajánló után folytatódik

Várd meg, hogy a jégkockák a szőnyegen olvadjanak el. Mivel azok lassan olvadnak, a szőnyeg nem ázik el, csak minimálisan lesz vizes. Amikor a kockák eltűntek, a szálak már csaknem visszarendeződtek. Végül csupán át kell kefélned a felületet, és várni, amíg a szőnyeg megszárad.

Makacs foltok a csempén?

Ha a konyhacsempe főzés közben zsírral, olajjal szennyeződött, utólag nehéz letakarítani: ez a praktika segíthet.

(Képek: Getty Images.)

Ezt is szeretjük