Fogyassz hazai prémium tejterméket! (x)
Az egészség- és környezettudatos táplálkozás alapja, hogy tudjuk, mit fogyasztunk. Ilyenek például a hazai termelésű, prémium tejtermékek!

auchan TEJ PRbanner femina 2100x1400px v03
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az egészség- és környezettudatos táplálkozás alapja, hogy tudjuk, mit fogyasztunk.  Az Auchan Gazdától az asztalig sajátmárkás prémium termékei pont ilyenek!

Manapság nagyon nehéz utánajárni annak, hol készülnek az asztalunkra kerülő termékek, viszont néha olyan szerencsés helyzetbe kerülünk, hogy egy-egy alapvető háztartási termékről pontosan tudhatjuk, ki készíti és milyen körülmények között. Az Auchan a nagymúltú Martontej termékeit forgalmazza az üzleteiben, ami igazán jó hír az egészség- és környezettudatos vásárlóknak. Hogy miért? Azért, mert a cég termékei az országban egyedülálló módon ellenőrzött és innovatív módszerekkel készülnek. 

Jó minőségű takarmány a finom tejért

A Martontejnél 2018 óta lenmag alapú takarmányozást folytatnak, ami azért szuper, mert a termékek beltartalmi értékét nagyban növeli az állatok takarmányozására használt lenmag őrlemény. A lenmag etetésnek két fő előnye, hogy biológiailag rendkívül jó hatással van az állat emésztésére, melynek köszönhetően sokkal kevesebb metángázt bocsát ki, ami kardinális kérdés a nemzetközi környezetvédelmi törekvésekben. Másrészről a lenmag Omega-3 telítetlen zsírsav tartalma a tehén szervezete által termelt tejben is megjelenik. Az ebből készült termékeknek ezért, a kedvező telített és telítettlen zsírsavaránynak köszönhetően, klinikailag igazolhatóan kedvező hatásai vannak az egészségre. 

auchan TEJ PRbanner femina 840x560px v06 TEJ

És ez még nem minden. A Martontejnél 2012 óta GMO-mentesen takarmányoznak, azaz a termelés és a gyártás során nem használnak olyan takarmányt, amely Genetikailag Módosított Összetevőt tartalmaz. Ennek köszönhetően 2019. júniusában az első, és ez idáig egyetlen tejtermelő üzemként kapták meg Magyarországon a GMO-mentes termelőüzem minősítést. 

Tejtermékek, amiknek nemcsak az íze jó

Plusz egy fontos érv az Auchan sajátmárkás prémium tejtermékei mellett: a Martontej telepe 5-ös mentes telep, vagyis a legsűrűbben előforduló 5 szarvasmarha betegségtől mentes, így ezek ellen nem kell vakcinázni az állatokat – ennyivel is kevesebb az állatok gyógyszerterhelése, vagyis nem kerül felesleges gyógyszer a fogyasztók szervezetébe sem.

auchan TEJ PRbanner femina 840x560px v05 VAJ

Ráadásul, mind amellett, hogy mindent megtesznek az egészséges, adalékanyag mentes élelmiszer előállítása érdekében, igyekeznek mindezt a legkisebb ökológiai lábnyommal tenni. A már említett metángáz-kibocsátás csökkentése mellett, kizárólag zöldenergiából előállított villamosenergiát használnak, és az energiaellátást hamarosan saját napelemparkkal egészítik ki.

Nézzük, milyen minőségi termékeket találhatsz a Martontejtől az Auchan polcain!

Tej: Az egyedülálló lenmag alapú GMO-mentes takarmányozási technológia hatására a tejben a megemelkedett Omega-3 zsírsavnak köszönhetően a telített és telítetlen zsírsavak aránya olyan mértékű, melynek kedvező hatása van az egészségünk megőrzésében. A tejben számos, szervezetünk számára hasznos vitamin és ásványianyag található.

Gomolya: Az Auchan „Gazdától az asztalig” gomolya sajtok kizárólag a Martontej saját gazdaságából származó ellenőrzött GMO-mentes tartás technológiával készült, érlelés nélküli friss sajtok. A gyártáshoz felhasznált tej mindig a reggeli fejésű, legfrissebb tejből készül. A gomolyasajtok zsírszegények, így diétás étrendbe is beilleszthetők.

auchan TEJ PRbanner femina 840x560px v06 SAJT

Tejföl: Az Auchan Prémium tejföl igazi prémium kategóriás termék. 25 százalékos zsírtartalmának köszönhetően bármelyik kedvenc ételünk kiváló alapanyaga, kiegészítője lehet. 

Vaj: Az Auchan Prémium vaj méltán emlékeztet a kézzel köpült falusi vaj ízvilágára. A Martontej a vaj elkészítéséhez semmilyen adalék kultúrát nem használ, így a vaj ízvilága kizárólag az alapanyagul szolgáló tej tisztaságától és beltartalmától függ. 

Mascarpone: Az Auchan Prémium mascarpone-t már az 50%-os zsírtartalma megkülönbözteti a többi mascarpone-tól. Ebből a lágysajtból készült sütemények lágyak, krémesek, de mégis könnyedek lesznek. 

Ezt is szeretjük