4 okos tároló a ruháknak
Megduplázhatod a ruhásszekrényed méretét
Egyetlen apró trükkel megduplázhatod a helyet a szekrényben: tarts benne rendet. A következő tárolók segítenek.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A ruhásszekrények befogadóképessége véges, szoknyából, nadrágokból, blúzokból és pulóverekből azonban sosem elég.

Magyaráznunk sem kell, hogy a rend - a szépen sorba rendezett nadrágok, a vállfákon lógó blúzok és szoknyák - csodákra képes, hiszen összehajtogatva sokkal több ruhadarab fér el a szekrényben, mint egyébként.

Ám, ha még így sem elég a hely a ruháidnak, akkor sem kell azon gondolkoznod, hogy hogyan tehetnél szert egy még nagyobb szekrényre. Elég, ha beszerzed a következő okos tárolókat, melyekkel még praktikusabban használhatod ki a helyet a szekrényben.

A lehető legkisebb helyen: vákuumos tárolózsák

Az olyan szezonális ruhákat, mint a kabátok, a legtöbben a ruhásszekrényben tárolják azokban a hónapokban, amikor nincs rájuk szükség. Csakhogy ezek rengeteg hasznos helyet vesznek el a szekrényben, és így zsúfolttá teszik azt.

Ha rendet akarsz tartani, illetve helyet spórolni, a lehető legkisebb méretűre kell zsugorítanod őket - például a vákuum segítségével.

A Studio Moderna 2000 terméke tulajdonképpen egy egyszerű, de tökéletesen záródó zsák, melyben akár paplant, akár kabátokat is tarthatsz. Miután belehelyezted a ruhákat a zsákba, porszívóval egyszerűen szívd ki belőle a levegőt a zsákon található, zárható résen keresztül. Az így keletkező vákuum hatására a ruhákból apró textilkocka lesz, mely szinte alig foglal helyet a szekrényben.

Ára: 7990 forint.*

Öveknek, sálaknak, nyakkendőknek: többfunkciós akasztó

Ahhoz, hogy minden beférjen a ruhásszekrényedbe úgy, hogy közben rend is uralkodjon benne, nélkülözhetetlenek az olyan tárolók, mint például az IKEA lakberendezési áruház Komplement nevű akasztója. Az alig ezer forintba kerülő akasztó egyszerű műanyag karikák láncolata, ám annál praktikusabb tároló a szekrénybe.

A lyukakban átláthatóan elhelyezheted a sáljaidat, az öveket és a párod nyakkendőit is, de akár a vállfán tartott ingekkel és blúzokkal is teleakasztgathatod, ha elég magas a szekrényed, és elég magasra tudod helyezni az akasztót ahhoz, hogy ne gyűrődjenek az alsó rekeszekben lógó ruhadarabok.

Ezzel a filléres, mégis okos tárolóval teljes egészében felszabadíthatod a szekrényednek azon részét, ahol eddig szép sorban a vállfán lógó ruháidat tartottad.

Ára: 995 forint.*

Praktikusan, gyűrődések nélkül: kihajtható nadrágtartó

Az olyan, könnyen gyűrődő ruhadarabok tárolásának, mint a blúzok, az ingek és az alkalmi nadrágok, a legjobb módja, ha vállfán, egymás mellett tartod őket a szekrényben. Ez azonban rengeteg helyet igényel, nem is beszélve arról, hogy a szekrény alattuk lévő részét sem tudod így kihasználni, hiszen egy nagyobb tároló vagy ruhatartó doboz miatt könnyen összegyűrődhet az aljuk.

Sokkal jobb megoldás, ha legalább a nadrágokat a Furnitura webáruház kihajtható nadrágtartóján tárolod. A praktikus eszköz titka, hogy egyetlen mozdulattal vízszintesbe helyezhető, majd, ha elrendezted rajta a nadrágokat, szintén egyetlen mozdulattal függőlegesbe állíthatod.

Ha minden nadrágodat így tárolod, rengeteg hely szabadul majd fel a szekrényben, ráadásul többé hajtogatnod sem kell. A tárolót néhány csavarral rögzítheted a szekrény belső falára.

Ára: 8545 forint.*

Diszkrét zsebek alsóneműknek: fali zsebes tároló

Egyszerű, mégis praktikus, ráadásul egy egész fiókot felszabadíthatsz az Office X-press webáruházban kapható, felakasztható REISENTHEL tárolóval. A vállfán lévő tároló alul és felül egy-egy nagyobb, ezen kívül pedig kilenc további, de kisebb zsebet rejt, melyekben kényelmesen és áttekinthetően rendszerezheted a zoknikat, az alsóneműket, sőt, akár az öveket, sálakat és a nyakkendőket is.

A tárolót a szekrény belső falára, de a vállfás fogasra is felakaszthatod: szinte láthatatlanul bújik meg a szekrényben.

Ha ebben tárolod az alsóneműket, egy egész fiók válik majd szabaddá, ráadásul rend is lesz a szekrényben. A REISENTHEL fali zsebes tároló narancs, barna és kivi színekben kapható.

Ára: 6285 forint.*

Ezt is szeretjük