4 láthatatlan, praktikus tároló a hálószobába
Úgy érzed, teljesen kihasználtad a hálószobád adta tárolási lehetőségeket? Akkor fedezd fel a rejtett tárolóhelyeket!

beauty and style
Top olvasott cikkek

A hálószoba tárolóhelyeinek nagy része ruhák és cipők befogadására szolgál, de piperecikkeket, kozmetikumokat, könyveket, dísztárgyakat, személyes iratokat és emléktárgyakat is el kell benne helyezni. A nappali tárolóhelyeihez hasonlóan itt is el kell döntened, hogy a holmijaid közül mi maradhat elöl, és mit kell elpakolni. A zárt helyen való tárolás a hálóban is megszünteti a rendetlenséget.

Egy tágas gardrób vagy egy mindent elnyelő ruhásszekrény nélkülözhetetlen itt, ha azonban további tárolóhelyre van szükséged, de úgy érzed, a hálószobád mérete korlátoz, fedezd fel a szoba rejtett lehetőségeit!

Rejtett lehetőségek az ágy mögött

Nem lehetsz elég kreatív, ha arról van szó, hogy plusz tárolóhelyeket alakíts ki a hálószobában. Azzal, hogy MDF-lapokból keskeny polcos szekrényt készítesz, melyet az ágy mögött a fejrészénél - annak magasságával megegyezően - a falhoz rögzítesz, nemcsak egyedi fejtámlát alakíthatsz ki az ágynak, de rejtett rakodóhelyet is kapsz a könyveknek, a családi fényképeknek, a rádiónak és az olvasólámpának. Megtakarítod vele az éjjeliszekrényt, ami sok helyet foglalna el - vagy az is lehetséges, hogy egyáltalán nem jut neki hely a szobában -, azáltal, ha a polcot valamivel szélesebbre tervezed, mint az ágy.

Extra tárolóhelyek az ágy alatt

Az ágy alatti rész tökéletesen alkalmas arra, hogy tárolásra használd. Itt lapos műanyag dobozokban is tárolhatod a holmikat. A lakberendezési áruházakban számos olyan nagyméretű, görgős, fedeles dobozt kínálnak, melyet kifejezetten arra terveztek, hogy beférjen az ágy alá - még az alacsonyak alá is -, és amikor szükséges, könnyen ki lehessen húzni. Jó megoldás a műanyag vagy vászon, cipzáras, doboz formájú tárolózsák is, illetve a vákuumzsák, melyből porszívóval szívhatod ki az összes levegőt, így feleakkora helyet foglal el. Ez kiválóan alkalmas nagyobb holmik, például paplanok és párnák tárolására is.

Fiókos szekrény, görgős tároló
Bár láthatóak, a szabadon álló fiókos szekrények, melyek extra mély fiókokkal rendelkeznek, plusz tárolóhelyet biztosítanak. Ezeket, valamint a fiókos öltözőasztalokat vagy a mély fiókos kerekes tárolókat bárhol el lehet helyezni. Elénk színű zománcfestékkel lefestett fém iratszekrényeket is átalakíthatsz ilyen célra.

Zöldségtartó rekeszek a ruhákhoz

Minél kreatívabban állsz hozzá az extra tárolóhelyek kereséséhez, annál többet fedezel majd fel. A ruhák vagy az ágyneműk tárolásra nyugodtan használj olyan tárolóalkalmatosságokat, melyeket eredetileg nem erre a célra találtak ki.

A patikaszekrények és konyhai fűszerszekrények praktikus kis fiókjaiban olyan apró tárgyakat tarthatsz, melyek nagyobb helyen elkeverednének.

A miniatűr irattartó szekrények, melyeket eredetileg irodaszerek tárolására terveztek, kiválóan alkalmasak apró tárgyak, például bizsuk, hajcsatok és hajpántok tárolására. Ha pedig teljesen láthatatlan tárolóra vágysz, válassz zöldségtartó rekeszeket: ezek a ruhásszekrénybe tolva összehajtogatott ruháknak biztosítanak tárolóhelyet. Az egyik oldalukon lapos kerékpárkosarakat pedig fel lehet kötni egy nyakkendőtartó rúdra a szekrényajtó belső oldalán.

Tároló az ajtó mögött

Sok helyet nyerhetsz nyitott, görgős ruhatároló segítségével is, vagy a gardróbszekrényt helyettesítő, vászonoldalú, cipzáras vagy tépőzáras ruhatárolókkal. Az egymásra rakott fonott kosarak vagy régi bőröndök is alkalmasak az adott évszakban nem használt ruhák vagy más, olyan holmik tárolására, melyekre ritkán van szükség, de csak akkor válaszd ezeket, ha stílusukban is illenek a hálószobádhoz.

Ha azonban ezeknek sincs már hely a hálóban, akkor szerezz be olyan zsebes tárolókat, melyeket az ajtók belső felére vagy a szekrény belsejébe lehet felfüggeszteni, és cipőket, zoknikat vagy alsóneműket tarthatsz bennük.

A szekrénybe húzózsinóros zsákokat is akaszthatsz, melyekben szennyest vagy apróbb ruhadarabokat tárolhatsz.

Cikkünk megírásában a Lakásdekoráció mindenkinek című könyv segített.

Ezt is szeretjük